Με ομιλητή τον Κώστα Αβραμίδη, μαθηματικό, πρών Καθηγητή του Πανεπιστημίου Τιφλίδας της Γεωργίας, κάτοχο μεταπτυχιακού Κοινωνιολογίας του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί η διαδικτιακή διάλεξη του «Λαϊκού Πανεπιστημίου» της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021.

Η διαδικτυακή διάλεξη του «Λαϊκού Πανεπιστημίου» εντάσσεται στη θεματική «1922 - 2022, 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Ιστορική αποτίμηση, εθνικός αναστοχασμός», της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης και στην ενότητα «Πρόσφυγες – Νεοπρόσφυγες».

Σε ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος Λυσαρίδης και η γενική γραμματέας Ανατολή Μεντεσίδου, αναφέρεται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την 9η διαδικτυακή διάλεξη (εναρκτήρια της ενότητας «ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - ΝΕΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ») του κύκλου των διαλέξεων του «Λαϊκού Πανεπιστημίου», για τη φετινή περίοδο (Οκτώβριος 2021 - Μάιος 2022), που αφιερώνεται στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την εθνική τραγωδία της Mικρασιατικής καταστροφής, την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου, ώρα 8 μ.μ. με θέμα «Τα βασικά προβλήματα των νεοπροσφύγων (παλιννοστούντων) Ελλήνων από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ» και ομιλητή τον κ. Κώστα Αβραμίδη, μαθηματικό, πρ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Τιφλίδας, κάτοχο μεταπτυχιακού Κοινωνιολογίας ΑΠΘ.

Την ενότητα προλογίζει ο κ. Γιώργος Λυσαρίδης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.

Τη διάλεξη μπορείτε να παρακολουθήσετε κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο (link)

https://youtu.be/52vQTonmPMI