Εντυπωσίασε με την εμφάνισή του στη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας του σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα», η χορωδία της ομάδας Μελέτης και Διάδοσης του Μικρασιατικού Πολιτισμού «ΑΝΑΤΟΛΗΣ ίχνη».

Στη εκδήλωση που έγινε το μεσημέρι της Κυριακής 1 Φεβρουαρίου 2015 στα γραφεία του σωματείου στη Θεσσαλονίκη,  η χορωδία παρουσίασε πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τον Πόντο, την Καππαδοκία, την χερσόνησο της Ερυθραίας, τη Σμύρνη και γοήτευσε το κοινό που τους παρακολούθησε.

Όπως είπε στο efxinosponts.gr, ο πρόεδρο Γιώργος Κατσούπης, «η ομάδα Μελέτης και Διάδοσης του Μικρασιατικού Πολιτισμού «Ανατολής ίχνη», αποτελείται από μία ομάδα ατόμων που μελετών διεξοδικά και εμπεριστατωμένα την παράδοση και τον πολιτισμό εν γένει των προσφύγων της Μικράς Ασίας. Σκοπός της ομάδας, εκτός του χορευτικού συγκροτήματος που ήδη λειτουργεί, είναι η δημιουργία θεατρικής ομάδας και χορωδίας, καθώς και η παραγματοποίηση σεμιναρίων, που αφορούν σε θέματα του ευρύτερου μικρασιατκού χώρου, από το Αιγαίο ως τον Ευφράτη και τον Καύκασο, με εισηγητές ειδικούς επιστήμονες, λαογράφους κ.λπ. Η ομάδα εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, όπου το προσφυγικό στοιχείο υπερτερεί, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα μέλη να προσεγγίσουν καλύτερα τον μικρασιατικό πολιτισμό. Το χορευτικό συγκρότημα, έχει ήδη κάνει τις πρώτες εμφανίσεις σε αρκετές εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στις 20.00 στην αίθουσα τελετών του 92ου δημοτικού σχολείου (Παπάφη με Κανάρη, Κ. Τούμπα). Η ομάδα έχει εκδώσει ένα ημερολόγιο – λεύκωμα αφιερωμένο στα ελληνικά εκπαιδευτήρια της Μικράς Ασίας, στο οποίο εκθέτονται παλιές και σύγχρονες φωτογραφίες και πληροφορίες κάποιων από τα σημαντικότερα σχολεία που δημιούργησαν οι Μικρασιάτες στην Πατρίδα».