Την Τσικνοπέμπτη τιμούν σε ολόκληρη την Ελλάδα, ποντιακής καταγωγής πολίτες, και διοργανώνουν γνήσια ποντιακά γλέντια. Στη Θεσσαλονίκη, ένα τέτοιο γλέντι στήθηκε έξω από τα γραφεία του συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών, αλλά και από τον «Παλαλιακό» σε ταβέρνα στην Ευαγγελίστρια.

Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών

Από τις 3 το μεσημέρι φοιτητές και σπουδαστές, μέλη και φίλοι του συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του συλλόγου στην οδό Πετροπουλακιδών και άναψαν τα κάρβουνα σε ψησταριά που έχουν στήσει στο πεζοδρόμιο. Έπιασαν την ποντιακή λύρα, με μπροστάρη τον Γιώργο Μάρκου και άρχισε το γλέντι. Όπως μας είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Μεντεσίδης το γλέντι θα κρατήσει μέχρι αργά τη νύχτα και φοιτητές, νέες και νέοι, αλλά και ποντιακής καταγωγής πολίτες είναι προσκεκλημμένοι να ζήσουν ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι στα γραφεία του συλλόγου

Ο Παλαλιακός

Ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι έχει στηθεί επίσης σε ταβέρνα της Ευαγγελίστριας δίπλα σε ιδιωτική κλινική όπου εργάζεται η ψυχή του Παλαλιακού, ο καρδιολόγος Γιώργος Αηδονίδης, που κινητοποίησε γνωστούς και φίλους για ένα γνήσιο ποντιακό γλέντι.

PALALIAKOS.TSIKNOPEMPTI.IMG 1324

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, συμμετέχουν, στη λύρα ο Χρήστος Καμανετζίδης, στο νταούλι ο Γιώργος Πετρίδης, στα πλήκτρα ο Δημήτρης Θωίδης και στο τραγούδι ο Μπάμπης Ιωακειμίδης και ο Μπάμπης Ιορδανίδης.