Πενήντα (50) χρόνια συμπληρώνονται από τη «μαύρη επέτειο» της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και η Καλαμαριά, όπως κάθε χρόνο, αποτίει τον δικό της φόρο τιμής.

Ο Δήμος Καλαμαριάς, η Ένωση Κυπρίων Βορείου Ελλάδας και η Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων θυμούνται και τιμούν τα θύματα, αυτή την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

7:30 μ.μ. Εκδήλωση στο «Άλσος των Αγνοουμένων» της Κυπριακής τραγωδίας. Εκκλησάκι Αγίου Αλεξάνδρου (πρώην στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα) - Παράκληση για τους αγνοούμενους. - Συμβολική δενδροφύτευση και περιποίηση του «Άλσους των Αγνοουμένων»

8:30 μ.μ. Εκδήλωση στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο Καλαμαριάς)με με καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυπριακή παραδοσιακή μουσική και χορό με το χορευτικό συγκρότημα “Διόνυσος” σε χοροδιδασκαλία Γιώργου Λυκεσά.

Στις φετινές επετειακές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, το παρών θα δώσει ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ιωάννου.