Σε συγκέντρωση φαρμακευτικού υλικού για τους ομογενείς που ζουν στην Μαριούπολη της Ουκρανίας, προχωράει ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να ενισχυθούν οι ελληνικής καταγωγής κάτοικοι οι οποίοι βιώνουν δύσκολες στιγμές αυτήν την περίοδο.

 

Στην εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου στις 10.30 το πρωί στο αμφιθέατρο τελετών του πανεπιστημίου Μακεδονίας, και στο πλαίσιο της βράβευσης των καλύτερων μαθητών των φροντιστηρίων της Θεσσαλονίκης και των περιφερειακών νομών της Βόρειας Ελλάδας, θα μοιραστούν στα μέλη του ΣΦΒΕ μικρά κιβώτια, όπου θα μπορούν να συγκεντρώνονται στα φροντιστήρια φάρμακα ελαφριάς μορφής, που τα έχουν μεγάλη ανάγκη οι Ελληνες της Ουκρανίας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης της Κυριακής θα υπάρξει συνομιλία μέσω skybe μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Φροντιστών Βορείου Ελλάδος με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στη Μαριούπολη.

Τιμή

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα επιδοθούν βραβεία Αριστείας σε περίπου 50 αριστούχους μαθητές της περσινής σχολικής χρονιάς, οι οποίοι φοίτησαν σε φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας  και πέτυχαν υψηλές επιδόσεις στις εισαγωγικές εξετάσεις. Επίσης στην εκδήλωση, όπου θα γίνει και η παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου, θα τιμηθούν και εκπαιδευτικοί φροντιστές για την προσφορά τους στην εκπαίδευση. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο γνωστός συγγραφέας-εκπαιδευτικός και σκιτσογράφος Τάσος Αποστολίδης, του οποίου η ομιλία έχει τον τίτλο «Αιέν αριστεύειν».

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στις ιστοσελίδες της ΟΕΦΕ και του ΣΦΒΕ (www.oefe.gr και www.sfbe.gr) και επικοινωνήστε με τον πρόεδρο του ΔΣ του ΣΦΒΕ Απόστολο Τζακόπουλο (τηλ: 6937-365-282) και τον αντιπρόεδρο και τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Συνδέσμου Κώστα Αμπατζίδη (6977-220155).