Έφτασε στην Αρμενία το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020 η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει προορισμό τους πρόσφυγες και τα θύματα του πολέμου του Artsakh (Ναγκόρνο Καραμπάχ), η οποία περιλαμβάνει προϊόντα πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και ιατρικά είδη.

Η αποστολή βοήθειας που έφτασε στην Αρμενία με την βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης που διέθεσε μεταγωγικό αεροσκάφος, έγινε δυνατή μετά από τις συντονισμένες ενέργειες των Αρμενίων της Ελλάδας και φορέων, ανάμεσά τους και ποντιακοί σύλλογοι, που συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια.

ARMENIA.BOHTHEIA.POLEMIKH.AEROPORIA.12.12.2020

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, που πρωτοστάτησε σε αυτήν την προσπάθεια ανέφερε στις 11 Δεκεμβρίου: «Παραδίδεται αύριο το πρώτο τμήμα της ανθρωπιστικής βοήθειας της Αρμενικής Κοινότητας της Ελλάδος προς την Αρμενία και το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Στην αποστολή θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος, του Αρμενικού Κυανού Σταυρού Ελλάδος και του Σταυρού Ελέους Μακεδονίας – Θράκης».

ARMENIA.ELLADA.BOHUEIA.11.12.2020 1

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για τη μεταφορά στην Αρμενία ανθρωπιστικής βοήθειας που συγκέντρωσαν Αρμενικές Οργανώσεις Ελλάδας αναφέρεται: «Στο πλαίσιο του ανθρωπιστικού σκέλους της αποστολής της, η Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του Υπουργείου Εξωτερικών ανταποκρίθηκε στο αίτημα Αρμενικών Οργανώσεων στην Ελλάδα (Armenian Relief Society, Αρμενικός Κυανούς Σταυρός και Σταυρός του Ελέους Μακεδονίας – Θράκης), οι οποίες, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αρμενίας στην Αθήνα, προέβησαν στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από την πρόσφατη σύγκρουση Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ).

ARMENIA.BOHTHEIA.12.12.2020 4

Με την πολύτιμη συνεργασία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο διέθεσε μεταγωγικό αεροσκάφος, η ανθρωπιστική αυτή βοήθεια, που συνίσταται σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα για τους πληγέντες και τους πρόσφυγες, έχει προγραμματισθεί να μεταφερθεί στην Αρμενία το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου.

ARMENIA.BOHTHEIA.12.12.2020 2

Τις ενέργειες συντονίζει ο Γενικός Διευθυντής της ΥΔΑΣ κ. Γ. Λαρίσσης, ο οποίος θα παραδώσει την αποστελλόμενη βοήθεια σε εκπροσώπους του Αρμενικού Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών και του παραρτήματος της Armenian Relief Society στην Αρμενία, σε μία κίνηση αντιπροσωπευτική της στήριξης και της αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας στην περιοχή».

ARMENIA.BOHTHEIA.12.12.2020 1

Την ανθρωπιστική βοήθεια υποδέχθηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020, στην Αρμενία ο Tigran Samvelyan, επικεφαλής του υπουργείου Επείγουσας Ανάγκης, Mher Mnatsakanyan, βουλευτής του Κεντρικού Τμήματος Επείγουσας Ανάγκης Καταστάσεων της Αρμενίας και ο επικεφαλής του υπουργείου Επείγουσας Καταστάσεων Marine Hambardzumyan, μέλος της Κεντρικής Διοίκησης της Ένωσης Αρμενικών Βοηθειών και ο επικεφαλής του Αρμενικού Περιφερειακού Τμήματος.