Από την Κυριακή 11 Απριλίου 2021 και κάθε Κυριακή ξεκινούν τα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου, με εισηγήτρια την Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, τα οποία διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ) και θα πραγματοποιούνται 18.00 ώρα Γερμανίας (19.00 ώρα Ελλάδας).

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ).

Φίλες και φίλοι της Ποντιακής Νεολαίας στην Ευρώπη, κρίνοντας πως «γλώσσα είναι η πατρίδα» (Καζαντζάκης) ανακοινώνουμε την έναρξη μαθημάτων ποντιακής διαλέκτου στα οποία μπορούν να συμμετέχουν νέοι ποντιακής καταγωγής και μη από όλες τις χώρες της Ευρώπης με καθηγήτρια τη φιλόλογο και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου, Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, M. Ed. στη Διδακτική της Γλώσσας και της Λογοτεχνίας.

Τα μαθήματα είναι δωρεάν και θα ξεκινήσουν με ένα εισαγωγικό πλαίσιο για την ιστορία και τη γλώσσα του Ποντιακού Ελληνισμού και με ορολογία για την ερμηνεία βασικών όρων γραμματικής και συντακτικού στα αγγλικά και στα γερμανικά.

OSEPE.NEOLAIA.KONSTANTINIDOY.ARXONTOYLA.AFISA.4.2021

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Κυριακή 11/04/2021 και θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 18:00 (ώρα Γερμανίας) και 19:00 ώρα Ελλάδας.

Πατήστε εδώ για να συμπληρώσετε την φόρμα Google και να δηλώσετε την συμμετοχή στα μαθήματα ποντιακής διαλέκτου.

https://docs.google.com/.../1XBPPZXXkhSpv_c_1Bo.../edit

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας την Arxontoula Konstantinidou για το ανεκτίμητο δώρο της εκμάθησης της Ποντιακής και την πολυετή προσφορά της στον ποντιακό Ελληνισμό και κυρίως στις νέες γενιές Ποντίων!

Μέσω της διαλέκτου μας συνδεόμαστε με τους ανθρώπους που μας μίλησαν για πρώτη φορά για την «ανάσπαλτο» (αλησμόνητη) πατρίδα!

Πρόκειται περί ενός πολύτιμου στοιχείου της ταυτότητάς μας με αμέριστη πολιτισμική και συναισθηματική αξία.

Για τυχόν απορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.!

Με εκτίμηση

Η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Ο.Σ.Ε.Π.Ε.