ΤΟΥ ΘΡΑΣΟΥ ΕΥΤΥΧΙΔΗ

Με ιδιαίτερη επιτυχία συμμετείχε η «οινοποιεία του Γηραιού Έλληνα» του δικού μας Βαλέριου Ασλανίδη στο Φεστιβαλ της Θάλασσας στην Ανάπα. Σύμφωνα με δημοσιέυματα ρωσικών ιστότοπων και Μ.Μ.Ε. «επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την πρώτη θέση που κατέχει ανάμεσα στις οινοποιείες του Κουμπάν».

 ASLANIDIS.BALERIOS.KRASI.15.5.2021.n 3

Το περίπτερο με το Ποντιακό Κρασί αλλά και τα αρνιά στη σούβλα δεν άδειασε στιγμή και χιλιάδες ρώσοι τουρίστες, είχαν τη δυνατότητα να γευθούν τις ποικιλίες του Ποντιακού κρασιού, αλλά και να γνωρίσουν την ιστορία των Ελλήνων της Ανάπας (Αρχαίας Γοργιππίας), αλλά και την ιστορία του Πόντου.

ASLANIDIS.BALERIOS.BITIAZEBO.ZIPKA.n

Βλέπετε, ο με καταγωγή από την Οινόη του Πόντου Βαλέριος Ασλανίδης, δεν παράγει και πουλάει απλά κρασί, αλλά μαθαίνει στους ρώσους και την ιστορία του Πόντου.

ASLANIDIS.BALERIOS.KRASI.15.5.2021.n 2

Την ιστορία των Ελλήνων της Ανάπας που έφερν ουσιαστικά στην περιοχή την καλλιέργεια της αμπέλου, αλλά και την παραγωγή του κρασιού.

ASLANIDIS.BALERIOS.KRASI.15.5.2021.n 5

Να θυμίσουμε ότι ο αετός της Σινώπης, καθώς και νέος με παραδοσιακή φορεσιά του Πόντου κοσμεί όλες τις ετικέττες των κρασιών του Βαλέριου Ασλανίδη.

Ανάπα, Ρωσία, 15 Μαίου 2021.