Επιστρέφουμε στην Πολωνία. Αυτή τη φορά στην πόλη Krzyzowa. Στο διεθνές μουσικό φεστιβάλ για κιθάρα, στο 21st Summer Guitar Festival, μεταξύ 20 Ιούλη και 01 Αυγούστου 2021.

Όπου θ’ ανταμώσουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες, μουσικοπαιδαγωγοί, φοιτητές μουσικών σπουδών και από την Ελλάδα ακόμη! μαζί με λάτρεις της κλασικής κιθάρας απ’ όλον τον κόσμο. Εικοσιένα χρόνια μετράει τούτη η έκφραση της σπουδαίας μουσικής παιδείας της χώρας στο φιλόμουσο πολυπληθές κοινό της.

Επιστρέφουμε στην Πολωνία, περήφανοι συνεργάτες του συνθέτη Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και επικοινωνιακοί χορηγοί της πρεμιέρας του νέου του έργου «Πυρρίχιος», που εμπνέεται και διερμηνεύει την μελωδή του κορυφαίου χορού.

Γραμμένο για ντουέτο κλασικής κιθάρας, το έργο ως απόπειρα μιας πρωτότυπης έκφρασης Πυρρίχιων ήχων, επιδρά στον επιδιωκόμενο διάλογο του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με το μουσικά παιδευμένο ακροατήριο, για την εν γένει εμπειρία της Ορφικής Μνήμης του Έλλενου Ευξείνου Πόντου.

KONSTANTINOPOYLOS.ODYSSEAS

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Προπορεύθηκε η συμφωνική σύνθεση «Τρυγώνα», με την παρουσίαση της στη Sala Kameralna του Katowice τον Μάη του 2019, με την επίσης επικοινωνιακή χορηγία και συμμετοχή του Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης.

MPEXLIBANOGLOY.GIORGOS

Ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου

Επιστρέφουμε στην Πολωνία με καμάρι και ευγνωμοσύνη, γιατί η δική μας Πυρρίχια ωδή, θα προβάλει σε εξέχουσα μουσική σκηνή, με την πρωτοβουλία του διακεκριμένου συνθέτη και την ερμηνεία της από τους Γιώργο Μπεχλιβάνογλου και Δημήτρη Κοτρωνάκη, μουσικών με διεθνείς αναγνωρίσεις και παγκόσμιο ακροατήριο.

KOTRONAKHS.DHMHTRHS

Ο Δημήτρης Κοτρωνάκης

Επιστρέφουμε στην Πολωνία συνεπείς στην υπόσχεση, πως πάλι θ' αγκαλιαστούμε με τον ξεχασμένο ελληνισμό της χώρας, με την ιδιαίτερη καλλιέργεια και καλλιτεχνική έφεση.

Επιστρέφουμε στην Πολωνία των Ελλήνων και ακόλουθοι των πολιτικών μας σημάνσεων στην πόλη Krzyzowa, κατ’ εξοχήν προορισμό των απόκληρων προσφύγων του εμφυλίου διχασμού.

Θα ‘μαστε εκεί, στο Summer Guitar Festival το Σάββατο 31 Ιούλη 2021, στην κεντρική του ημερίδα, όπου τιμώμενοι θα ερμηνεύσουν ήχους ελληνικούς, ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου και ο Δημήτρης Κοτρωνάκης, όπου θε ‘να ψηλώσει λίγο ακόμη η μαρτυρία της Ρωμιοσύνης στα μάτια του πολύπαθου και αδελφού Πολωνικού λαού.

Θα ‘μαστε στην Krzyzowa, πλάι του Οδυσσέα, του Γιώργου και του Δημήτρη, εκπρόσωποι των Ελλήνων της Γερμανίας για να συστήσουμε, όχι μόνο του «Πυρρίχιου», αλλά και αυτές τις μελωδές του ελλαδικού Λεβέντικου και των συρτών της Κρήτης για πρώτη φορά στο δεκτικό κοινό του Φεστιβάλ και στον μοναδικό καλλιτεχνικό διευθυντή του, διεθνώς καταξιωμένο κιθαρίστα Krzysztof Pelech.

Θα είμαστε στην Krzyzowa, μια ανταπόδωση της πρόσφατης πρωτοβουλίας του Szymon Bywalec, σπάνιου φίλου, διευθυντή και μαέστρου της συμφωνικής Ορχήστρας Νέας Μουσικής της Κρατικής Ραδιοφωνίας του Κατοβίτσε, ο οποίος σε δημόσια αναφορά του για τον ποντιακό ελληνισμό, με αφορμή τη συνεργασία του με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο σχολίασε...:

Nυρεμβέργη 08.07.2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ «CARDINAL BESSARIO»

Υ.Γ.

Την επεξεργασία του βίντεο με τον κ. Bywalec έκανε η Cut Video Photography Nürnberg.

Θοδωρή σε ευχαριστούμε για όλα. Για όλα.