Στη Γερμανία, εκεί όπου έζησε για χρόνια, δημιούργησε και προσέφερε στον ομογενειακό και ειδικότερα στον ποντιακό ελληνισμό, θα γίνει η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Θεόδωρου Κωνσταντινίδη, του Τεό ή του Ζορμπά, όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι του. 

Ο Τεό Κωνσταντινίδης, γεννήθηκε στην περιοχή της Σκύδρας του νομού Πέλλας, έφυγε μετανάστης στη Γερμανία και έγινε επιχειρηματίας με έδρα την περιοχή της Στουτγάρδης, άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο στο τέλος την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 και η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, στις 13:00 η ώρα το μεσημέρι στο Νεκροταφείο Friedhof Bittenfeld Kleewiesenweg 2, 71336 Waiblingen.

Ο Τεό Κωνσταντινίδης, δραστηριοποιήθηκε στα κοινά του ποντιακού ελληνισμού, ήταν πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Βαΐμπλινγκεν «Αργοναύτες», ενώ συμμετείχε και στα κοινά της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ).
Ανακοινώσεις για τον θάνατο του Τεό Κωνσταντινίδη, εξέδωσαν σύλλογοι, φίλοι του, αλλά και τα μέλη της «Δωδεκάπολις» των Ποντιακών Συλλόγων της Βάδης – Βυρτεμβέργης, αναφέροντας ότι «με μεγάλη θλίψη, πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του αγαπητού μας συμπατριώτη, αναγνωρισμένου για την πολυετή προσφορά του στο ποντιακό γίγνεσθαι στην Γερμανία.

STUTGARD.GENOKTONIA.TEO.ALI.ERTEM.20.05.2017

Ο Θεοδωρος (Τεό) Κωνσταντινίδης (δεύτερος από αριστερά), στην πορεία μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Στουτγάρδη το 2017. Διακρίνεται πέμπτος από αριστερά και ο Αλή Ερτέμ, ο οποίος πέθανε την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, στην Φραγκφούρτη της Γερμανίας
Ο Θεόδωρος Κωνσταντινίδης ξεχώριζε για πολλά, χαρακτηριστική όμως ήταν η εργατικότητα του στον επαγγελματικό χώρο που δραστηριοποιήθηκε, η δημοκρατικότητα της προσωπικότητας και το ήθος του χαραχτήρα του. Αξίες που όλοι οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπηρετούμε ακολουθώντας το παράδειγμα του.
Κανείς μας, ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν ήθελε να πιστέψει ότι ο Τέος θα έχανε την μάχη για την ζωή, που έδινε το τελευταίο διάστημα. Ίσως γιατί όλοι του η ζωή, ήταν γεμάτη από αγώνες για ιδανικά, αξίες και αρχές, τις οποίες έδινε απλόχερα στους νέους και πάντα κέρδιζε σε ότι και να αρχινούσε. Φτωχότερη πλέον η Ποντιακή Οικογένεια μας στη Γερμανία».
Σύλλογος Ποντίων Βαΐμπλινγκεν «Αργοναύτες»:
TEO.KONTSANTINIDIS.BAIBLINGKEN

«Θεόδωρος Κωνσταντινίδης... σε πολλούς γνωστός ως «Ζορμπάς»... αλλιώς «Τέο»... τ' εμέτερον ο Άργος. Αυτός που οραματίστηκε την «Αργώ» μας και μαζί με πρόσφυγες 2ης και 3ης γενιάς την «έκτισε» το 1991. Από τότε έως και την τελευταία εκδήλωση του συλλόγου ήταν εκεί. Ήταν πάντα εκεί... πάντα κοντά στο σύλλογο πρoσφέροντας με ανιδιοτέλεια και ευχαρίστηση. Ο «Ζορμπάς»... ιδρυτικό μέλος, πρώτος πρόεδρος κι από το 2011 επίτιμος πρόεδρος, έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης, 25 Νοεμβρίου 2021. Καλό παράδεισο φίλε μας Τεο. Ζωή σε όλους για να σε θυμούνται. Εμείς θα σε έχουμε μέσα στην καρδιά μας μέχρι να ανταμώσουμε».

Γιώργος Αμαραντίδης, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων (ΟΣΕΠΕ), πρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙΣΥΠΕ):

TEO.KONSTANTINIDIS.AMARANTIDIS.n

«Έφυγε πολύ νωρίς ο φίλος μας ο Τεο, Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, αγωνιστής στην προώθηση της ποντιακής ιδέας. Πώς θα κάνουμε φεστιβάλ ποντιακών χορών χωρίς εσένα; Θρηνούμε εμείς οι Πόντιοι της Ευρώπης, γιατί χάσαμε έναν καθαρό άνθρωπο, αγωνιστή, πατριώτη.
Καλό παράδεισο φίλε μας Τεο. Ζωή σε όλους για να σε θυμούνται. Εμείς θα σε έχουμε μέσα στην καρδιά μας μέχρι να ανταμώσουμε».

Γιώργος Κιούσης, δημοσιογράφος:
TEO.KONTSANTINIDIS.KIOYSIS.GIORGOS.n
Αφανής εργάτης στο ποντιακό θαύμα της Γερμανίας, υπηρέτης ακάματος, διακριτικός, ευγενικός μαζί με την αγαπημένη του οικογένεια. Ερχόταν στο τραπέζι μας όταν το φεστιβάλ ξεκινούσε και όλα κυλούσαν κανονικά, με το τσιπουράκι στο μπουκάλι, Μακεδονίτικο, να ευχηθεί και να καταχαρεί τα τραντελληνάκια που χόρευαν. Το δάκρυ κυλούσε από χαρά συγκίνηση και περηφάνεια.
Είχε τον τρόπο του, μέχρι και τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, τον υπέροχο γκρινιάρη ποιητή μας που του ζητούσε κάτι απίθανα πράγματα, πάντα τον ικανοποιούσε. Και τον Γιάννη Κυριακίδη, τον φωτογράφο, διαταγή ο λόγος του, πριν το ζητήσει του το παρείχε.
Για εμάς που είχαμε την τύχη να ζήσουμε για πάνω από δεκαπέντε χρόνια το μεγαλείο των Ποντίων στην Ευρώπη, παράλληλα με τα σπουδαία που γίνονταν και στην Ελλάδα, αυτή η γενιά των Ποντίων που αγωνιζόταν για τη διεθνοποίηση της Γενοκτονίας ήταν ξεχωριστή και ιδιαίτερη.
Πρωτοπόροι, ανιδιοτελείς, γενναιόδωροι στα αισθήματα, φλογεροί πατριώτες με την Ελλάδα εικόνισμα στην καρδιά.
Δυστυχώς έφυγαν νωρίς, ο Γιάννης Ταϊγανίδης, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Τσορακλίδης, η Δήμητρα Παπαδόπουλου, ο Τάκης Εμμανουηλίδης και τόσοι άλλοι. Αιωνία σας η μνήμη. Σας ευχαριστούμε».