Από την Πέμπτη 23 έως την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2016, θα γίνει φέτος ο 20ος επετειακός «Ακριτικός Κύκλος», που διοργανώνει ο σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ».
Το διοικητικό συμβούλιο και η Οργανωτική Επιτροπή προσκαλούν τα μέλη και τους φίλους του συλλόγους, αλλά και όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, στις εκδηλώσεις Παράδοσης και Πολιτισμού του «20ου (ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ) ΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ», που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 23, την Παρασκευή 24, το Σάββατο 25, την Κυριακή 26, και τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, εντός του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά», σε υπαίθριο χώρο απέναντι από το Δημαρχείο Παύλου Μελά, στη Σταυρούπολη.
Τις εκδηλώσεις, του επετειακού 20ου ΑΚΡΙΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ, πλαισιώνουν, επίλεκτα χορευτικά συγκροτήματα από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και το εξωτερικό, παραδοσιακές χορωδίες, θεατρικά δρώμενα, αναβιώσεις παραδοσιακών παιχνιδιών, εκθέσεις βιβλίων, μουσικών έργων, είδη λαϊκής παραδοσιακής τέχνης και γαστρονομίας, προβολές με θέματα από τον Πόντο και πολλοί καταξιωμένοι Πόντιοι καλλιτέχνες.
Είκοσι χρόνια πέρασαν κι όμως είναι πολύ λίγα, για να καλύψουν αυτό το ευρύ φάσμα και τον πλούτο του πολιτισμού της γης του Πόντου.
Έτσι και εμείς συνεχίζουμε με το ίδιο μεράκι την αδιάκοπη προσπάθεια για τη διάσωση και διατήρηση της τεράστιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Στήριγμα της ανιδιοτελούς μας προσπάθειας η δική σας αγάπη, συμπαράσταση και υποστήριξη.
Είκοσι χρόνια τώρα συνομιλούμε τη γλώσσα της Καρδιάς.
Είκοσι χρόνια τώρα ταξιδεύουμε μαζί στους δρόμους της παράδοσης.
Ήχοι και εικόνες μας συντροφεύουν.
Σας περιμένουμε να κλείσουμε μαζί τον κύκλο των είκοσι χρόνων…
Η ώρα έναρξης των εκδηλώσεων είναι στις 20:30 το βράδυ.