Θέματα που αφορούν τους κατοίκους της περιοχής που αποτελείται από πρόσφυγες του Πόντου, περιβαλλοντικά και εργασιακά συζήτησαν οι εκπρόσωποι του τοπικού συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης και το σωματείο εργατοϋπαλλήλων μεταλλευτικών επιχειρήσεων – κατασκευών και συναφών επαγγελμάτων νομού Κοζάνης με τον νέο διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Παναγιώτη Τσανούλα.
Τα προεδρεία του τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης και του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων – Κατασκευών & Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Κοζάνης ευχήθηκαν καλή δύναμη στον νέο Διευθυντή του Σταθμού Παναγιώτη Τσανούλα και συζήτησαν για τα γνωστά θέματα που αφορούν την Περιοχή. Εργασιακά Δικαιώματα. Ελλείψεις Προσωπικού. Προσλήψεις Προσωπικού Αορίστου Χρόνου. Καθυστέρηση Προκηρύξεων Διαγωνισμών με 8μηνη Σύμβαση. Ειδικότητες στις Συμβάσεις Έκτακτου Προσωπικού (8μηνα). Προγραμματισμός Προσλήψεων Έκτακτου Προσωπικού (8μηνα) του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για το έτος 2015 και 2016.
Αίτημα για δενδροφύτευση
Επισήμαναν πως πρέπει να γίνει δενδροφύτευση περιμετρικά του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αγίου Δημητρίου και κατά μήκος των ταινιοδρόμων μεταφοράς τέφρας και λιγνίτη.
Η πρόεδρος του σωματείου Ιωάννα Ανδρεάδου έθεσε τα ερωτήματα που απασχολούν τους Εργαζόμενους με 8μηνη Σύμβαση. Διευκρινήσεις πάνω στα θέματα εκτός από τον Διευθυντή του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου έδωσαν και ο Τομεάρχης Διοικητικού και Οικονομικού Πέτρος Ιακωβίδης Πέτρος και ο Υποτομεάρχης Προσωπικούτου Σταθμού Δημήτριος Γιαννούλης.
Το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων – Κατασκευών και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Κοζάνης θα ενημερώσει για τις απαντήσεις και τις εξελίξεις για τα παραπάνω θέματα τα Μέλη του στις επόμενες ημέρες.

Για την Δενδροφύτευση Περιμετρικά του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και κατά μήκος των ταινιόδρομων μεταφοράς Τέφρα και Λιγνίτη ο νέος Διευθυντής ενημέρωσε πως η διαδικασία προχωράει και σύντομα θα ξεκινήσει. Το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή και αποτελεί ένα από τα βασικά Αιτήματα του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης, του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Κοζάνης και του Συλλόγου Ανέργων και Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, για να πραγματοποιηθούν Δενδροφυτεύσεις σε όλους τους Σταθμούς και των Ταινιοδρόμων τους, όλης της ευρύτερης Περιοχής. Ανάλογα με την καθυστέρηση της Έναρξης των Διαδικασιών για την Δενδροφύτευση θα υπάρξουν Παρεμβάσεις από όλους τους Φορείς για να πραγματοποιηθεί επιτέλους.
Επίσης ο νέος Διευθυντής ανέφερε πως θα προχωρήσει σε μειώσεις στις θέσεις των 8μήνων για το 2015 και το 2016 κάτι το οποίο βρίσκει εντελώς αντίθετους όλους τους φορείς.
Ο Αλέξανδρος Κοκκινίδης

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Ελλησπόντου Κοζάνης Αλέξανδρος Κοκκινίδης τόνισε πως οι θέσεις για το έτος 2015 ειδικά που αφορούν τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, είναι ήδη εγκεκριμένες από την ΔΕΗ και τα Αρμόδια Υπουργεία και θα πρέπει να Προκηρυχτούν κανονικά όπως ήδη έχουν συμφωνηθεί τόσο με την προηγούμενη Διεύθυνση του Σταθμού και τον Γενικό Διευθυντή Παραγωγής Ιωάννη Κοπανάκη, αλλά και από τον νέο Διευθυντή όταν εκτελούσε χρέη Αναπληρωτή Διευθυντή του Σταθμού.