Με κάθε τιμή και σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα τιμήθηκε την Κυριακή 18 Μαΐου η ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της περιφερειακής, τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων ποντιακών και προσφυγικών συλλόγων και κατοίκων της περιοχής.

AMPELOKHPOI.GENOKTONIA.18.5.2025 3

Το παρών έδωσε και ο ποντιακής καταγωγής δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρου Κυρίζογλου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων, εκπροσώπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πολιτιστικών Συλλόγων Ποντίων του Δήμου και πλήθους κόσμου.

AMPELOKHPOI.GENOKTONIA.18.5.2025 5

Τιμώντας τη μνήμη των 353.238 νεκρών Ελλήνων του Πόντου, πραγματοποιήθηκε η Επιμνημόσυνη Δέηση και η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων προ του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου.

AMPELOKHPOI.GENOKTONIA.18.5.2025 7

Για τα συγκλονιστικά γεγονότα που οδήγησαν στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και τα ιστορικά διδάγματα της επετείου μνήμης, από το σολέα του Ιερού Ναού μίλησε η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Εθελοντών, Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου κ. Αγγελική Σεμερτζίδου.

AMPELOKHPOI.GENOKTONIA.18.5.2025 4