Επιστολή προς την ΠΑΕ Ολυμπιακός και υπόψη του κ. Μαρινάκη, απέστειλε στις 24 Ιανουαρίου ο Αναστάσιος Οσιπίδης, σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΑΕ που εμπεριείχε την φράση Ρώσος.
Η επιστολή του Αναστάσιου Οσιπίδη, είναι η ακόλουθη:
Προς ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Γραφείο Τύπου
Υπόψη κ. Μαρινάκη
Αξιότιμε κύριε Μαρινάκη, μετά τις τελευταίες σας απαξιωτικές δηλώσεις στα πλαίσια των αθλητικών - ποδοσφαιρικών σας διαφόρων με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον κύριο Σαββίδη, νοιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ σε εσάς προσωπικά για την συγκεκριμένη δήλωση σας, αλλά και για τις προηγούμενες αντίστοιχες τέτοιου είδους.
Όχι γιατί θέλω να αναλάβω ρόλο προστάτη ή εκπροσώπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του κυρίου Σαββίδη, αυτό μπορεί να το πράξει ο ίδιος του και οι συνεργάτες του σίγουρα καλύτερα από εμένα.
Ούτε ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντίων στην Ευρώπη του μεγαλύτερου ποντιακού φορέα εκτός Ελλάδος.
Αλλά ως ένας απόγονος Ελλήνων Ποντίων οι οποίοι μετά την γενοκτονία που υπέστησαν στον Πόντο έφυγαν οι μισοί προς την Ελλάδα και οι υπόλοιποι για τα βάθη της Ρωσίας.
Ακόμη και σήμερα κάποιοι από τα μέλη της οικογένειας μου ζουν εκεί και τιμούν και προβάλουν την ελληνική τους καταγωγή.
Απευθύνομαι λοιπόν σε εσάς, ο οποίος δηλώνει απόγονος των Υψηλάντιδων, και θα ήθελα να σας ρωτήσω τα εξής:
Θεωρείτε τον Ελληνισμό που ζουν στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης Ρώσους;
Θεωρείτε όλους εμάς τους πρόσφυγες που ήρθαμε στην Ελλάδα μέσω των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης Ρώσους;
Είμαι σίγουρος πως κάποιοι από εμάς είναι οπαδοί της δίκης σας ομάδας, πιστεύετε πως αυτοί θα αποδεχόταν την συγκεκριμένη έκφραση; Σέβομαι όλους όσους ασχολούνται με τα κοινά και ιδιαίτερα με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο ένα άθλημα που προβάλει την ομαδικότητα και στοχεύει στο συλλογικό αποτέλεσμα μέσα και έξω από το γήπεδο.
Για τον λόγο αυτό πιστεύω πως αυτού του είδους οι δηλώσεις και εκφράσεις δεν συμβάλουν στους στόχους και τα οράματα του ποδοσφαίρου ως άθλημα.
Αρκετούς εχθρούς έχει να αντιμετώπιση η πατρίδα μας εκτός συνόρων, ας συμβάλουμε όλοι να μείνει ενωμένος ο Ελληνισμός δεν χρειάζονται τέτοιου είδους διχαστικές τοποθετήσεις.
Κλείνοντας θα ήθελα εάν το θεωρείτε υποχρέωση σας να απαντήσετε στο ερώτημα που μου ζήτησε να σας θέσω ο ανιψιός μου ο οποίος είναι 15 ετών, ποντιακής καταγωγής με γονείς που ήρθαν το 1992 στην Ελλάδα από την Ρωσία και ο οποίος είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού εάν το θεωρείτε και αυτόν Ρώσο.
Είναι ένα ερώτημα το οποίο μου έθεσε με δακρυσμένα μάτια και ελπίζω να μου δώσετε μια απάντηση η οποία να τον πείσει ότι πιστεύει και αγαπά πραγματικά μια ποδοσφαιρική ομάδα με αξίες.
Αναστάσιος Οσιπίδης
Uhland Str. 33
73734 Esslingen
Γερμανία
Esslingen
24.01.2020