Τα συλλυπητήριά της εκφράζει η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας, για την απώλεια της Ελισάβετ Πεσιρίδου, με καταγωγή από την Κοιλάδα Κοζάνης, η οποία εγκαταστάθηκε και έζησε στη Φλώρινα από την ηλικία των 18 ετών.

Συγκεκριμένα, το διοικητικό συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας, «με αφορμή τον  αιφνίδιο θάνατο της Ελισάβετ Πεσιρίδου συζύγου του Κωσταντίνου Πεσιρίδη συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της.

Η εκλιπούσα καταγόταν από την Κοιλάδα Κοζάνης και ήρθε στην Φλώρινα σε ηλικία 18 χρονών.

Πιστή στις παραδόσεις των Ποντίων τηρούσε τα ποντιακά ήθη και  έθιμα σε κάθε πτυχή της ζωής της.

Εκφράζοντας έτσι την βαθιά της γνώση και προσήλωση στις αξίες μας. Αρωγός στη διατήρηση της παράδοσης, φιλεύσπλαχνη και αξιαγάπητη σύζυγος και μητέρα, είχε ένα σπίτι πάντα ανοιχτό για όλους.

Υπήρξε πάντα δίπλα στις εκδηλώσεις της Λέσχης είτε δίνοντας τις γνώσεις της είτε  μαγειρεύοντας σε κάποιες από τις εκδηλώσεις μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τη σκεπάζει». 

Δωρεά στη μνήμη της Ελισάβετ Πεσιρίδου

 

Το διοικητικό συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας ευχαριστεί θερμά τις οικογένειες των Αντωνιάδη Δημητρίου, Αντωνιάδη Ιωάννη, Αλεξιάδη Δημητρίου και Αντωνιάδη Αναστασίου για την προσφορά 200 Ευρώ στον σύλλογο, εις μνήμη της Ελισάβετ Πεσιρίδου.