Νυρεμβέργη 13.07.2021

Προς: ΠΑΕ ΑΕΚ, πρόεδρο κ. Μελισσανίδη Δημήτρη, απόγονο προσφύγων και θυμάτων εθνικιστικής μισαλλοδοξίας.

Στην Ιερή Μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών της γενοκτονίας του Μικρασιατικού, Ποντιακού και Θρακικού ελληνισμού, βορά εθνικιστικής βίας και ρατσιστικού βαρβαρισμού.

Στην αξιοπρέπεια της Μνήμης των αθλητών της ΑΕΚ Βασίλη Κοντούλη, Κώστα Χριστοδούλου, Ηλία Παπαγεωργίου, Γιάννη Καψή, Μιχάλη Δελαβίνια, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που βασανίστηκαν φρικτά στην Κατοχή από τους φασίστες κατακτητές και τους συνεργάτες αυτών.

Στο δέος της Μνήμης του αθλητή της ΑΕΚ Σπύρου Κοντούλη, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που εκτελέστηκε από τους Ναζί στην Καισαριανή.

Στο όνομα του ιερού Χρέους, που ορίσθηκε να υπερασπίσει με ράμφη και όνυχες ο δικέφαλος, για την ανέσπερη Μνήμη και την Ιστορία που πρέπει να ειπωθεί, κ. Μελισσανίδη σε καλούμε να το ξανασκεφτείς.

Στην επιταγή της ιερής αποστολής του αθλητισμού, να προάγει τις ανθρωπιστικές αξίες, την Αρετή, το Ήθος, την Αγάπη, την Καταλλαγή και την Αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο πέρα από την καταγωγή το χρώμα και θρησκεία του, κ. Μελισσανίδη σε καλούμε να το ξανασκεφτείς.

Ορίσθηκες πραιτωριανός ενός συμβόλου της Ρωμιοσύνης.

Εκάς οι βέβηλοι των Πατρίων και Δημοκρατικών μας σημάντρων.

Φίλο το άσπιλον του ταμειακού χρέους… φίλτατο όμως του ιστορικού σου Δημήτρη.

Υ.Γ. Να σου θυμήσω πως την κουβέντα για τους Μπουραντάδες την άνοιξες εσύ.

Έντιμα

Λαμπρόπουλος Δημήτρης

συντονιστής Συλλόγου Ποντίων Νυρεμβέργης

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ποντίων Ντίσελντορφ «Ο Ξενιτέας» στο πλαίσιο της δράσης του για την υποστήριξη των Εθνικών Ζητημάτων του Ποντιακού Ελληνισμού έθεσε ως προτεραιότητα του στο προσεχές διάστημα την διοργάνωση διαδικτυακού μαραθωνίου μέσω της σελίδας του στο Facebook την Κυριακή 25 Ιουλίου 2021 από τις 10.00 π.μ. ώρα Γερμανίας με στόχο την ηθική και υλική στήριξη της πάνδημης προσπάθειας ολοκλήρωσης του μνημείου του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη περικαλλές έργο του διαπρεπούς γλύπτη Γιώργου Κικώτη στην Θεσσαλονίκη.

Επιστρέφουμε στην Πολωνία. Αυτή τη φορά στην πόλη Krzyzowa. Στο διεθνές μουσικό φεστιβάλ για κιθάρα, στο 21st Summer Guitar Festival, μεταξύ 20 Ιούλη και 01 Αυγούστου 2021.

Όπου θ’ ανταμώσουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες, μουσικοπαιδαγωγοί, φοιτητές μουσικών σπουδών και από την Ελλάδα ακόμη! μαζί με λάτρεις της κλασικής κιθάρας απ’ όλον τον κόσμο. Εικοσιένα χρόνια μετράει τούτη η έκφραση της σπουδαίας μουσικής παιδείας της χώρας στο φιλόμουσο πολυπληθές κοινό της.

Την μεγάλη συμβολή των Ελλήνων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, στον αγώνα κατά των ναζί, τίμησαν σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη, οι ομογενείς σε εκδήλωση που διοργάνωσε με τον τίτλο «Ημέρα Μνήμης - 80 χρόνια μετά», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΡΙΖΕΣ» Θεσσαλονίκης. με αφορμή την επέτειο της εισβολής των Ναζί στη Σοβιετική Ένωση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Άγιος Ευγένιος, ο πολιούχος της Τραπεζούντας» και με εισηγητές τους Κυριάκο Χατζηκυριακίδη και Θεοδόση Κυριακίδη, διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Στουτγάρδης «Ποντιακή Εστία», την Πέμπτη 24 Ιουνίου.