Εκδήλωση για τη Γενοκτονία πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ποντίων Νταχάου το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2024, με κεντρικό ομιλητή τον Θεοφάνη Μαλκίδη, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα “30 χρόνια από την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Ο αγώνας για την δικαιοσύνη και την αλήθεια”.

Τις διαχρονικές ευθύνες της Τουρκίας στην πραγματοποίηση των Γενοκτονιών σε βάρος των Ελλήνων του Πόντου, των Ελλήνων της Θράκης, των Ελλήνων της Ιωνίας, των Αρμενίων, Ασσυρίων και σήμερα των Κούρδων καυτηρίασε η Ελένη Σιδηροπούλου, μιλώντας εκ μέρους των ποντιακών σωματείων «Δωδεκάπολις» της Βάδης Βυρτεμβέργης, στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, μετά την μεγάλη συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν στην Στουτγάρδη, το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2024.

Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου πραγματοποιήθηκε στη Ευκαρπία του Κιλκίς, με την παρουσία εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, σωματείων και κατοίκων του χωριού την Κυριακή 26 Μαΐου 2024.

Εκδηλώσεις μνήμης για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Λόφου δήμου Ολύμπου της επαρχίας Ελασσόνας, με επιμνημόσυνη δέηση, το Σάββατο 25 Μαΐου 2024 και στη συνέχεια την επομένη στην πόλη της Ελλασόνας, κατάθεση στεφάνων στη μνημείο του ποντιακού ελληνισμού.

Τη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ποντίων τίμησε την Κυριακή 19 Μαΐου η συντεταγμένη πολιτεία της Πάτρας, με κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Μητροπολίτη Τραπεζούντας Χρύσανθο, στην Πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού.