Η γιορτή του Αγίου Πνεύματος τελέστηκε την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023, στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας με την παρουσία πιστών από την Μακεδονία.

Τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ποντιακού Ελληνισμού, θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023, στα Βριλήσσια Αττικής, και με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Βριλησσίων “Οι Τραντέλληνες”, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου, αλλά και όλους όσους θέλουν να ζήσουν μια τέτοια στιγμή, να παρευρεθούν.

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 1920

Η ΡΟΔΟΠΗ Η ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ

Τι θα σκέφτεται ο Ελευθέριος Βενιζέλος που υπέστη τις εκλογές του Νοεμβρίου του 1920, βλέποντας την κατανομή των ψήφων στην Κρήτη ( Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι) και στην Ξάνθη, Ροδόπη.

Tο 6ο Περιφερειακό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου 2023 διοργανώνει ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το οποίο θα διεξαχθεί στον Δήμο του Κιλκίς σε συνδιοργάνωση  με τον Δήμο Κιλκίς.

Με τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Serkan Gedik, συναντήθηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, στην Πρυτανεία.