Το βιβλίο το Χρήστου Γκιόλαρη, “Κύπρος 1945 – 1974: Κρυφές Πικρές Αλήθειες”, των εκδόσεων ΕΛΚΥΣΤΗΣ, θα παρουσιαστεί θα παρουσιαστεί το απόγευμα της Πέμπτης 8 Ιουνίου 2023, στο Εντευκτήριο της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.

Το βιβλίο – cd του Γιώργου Παρασκευόπουλου πολιτικού μηχανικού «Η Κερασούντα των Ελλήνων», θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, στις 7.30 το βράδυ, στην αίθουσα «Φίλων Κτενίδης» του Σωματείου «Παναγία Σουμελά», Μητροπόλεως 15 στην Θεσσαλονίκη.

Το Φεστιβάλ Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, με την μακρόχρονη πορεία του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και της Βόρειας Ελλάδας, φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Ιουνίου έως τις 9 Ιουλίου 2023 στην παραλία του Λευκού Πύργου.

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης και νοσταλγίας για τον πολιτισμό των Ελλήνων του Πόντου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 31 Μαΐου 2023, η παρουσίαση του βιβλίου - cd του Αλέξη Στεφανίδη, λυράρη – καθηγητή μουσικής, με τίτλο «Καρδίας Αναστέναγμαν», σε ποίηση του Μίμη Τσελεπίδη, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, με την παρουσία και τη συμμετοχή του 90χρονου σήμερα θείου Μίμη ο οποίος τραγούδησε στίχους του, με τη συνοδεία του καθηγητή μουσικής και καλλιτέχνη Αλέξη Στεφανίδη.

Σας προτείνω ζωηρά την αγορά του εξαιρετικού βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη και της θυγατρός του Αρχοντούλας για τα Ελληνικά χωριά του Καρς Καυκάσου.

Τίτλος: "Ιχνηλατώντας τις ρίζες μας στο Καρς του Καυκάσου"

Όμως περισσότερο θέλω να σημειώσω και να καταθέσω την γνώμη μου για αυτόν τον άκοπο αδάμαντα της φιλολογίας και ετυμολογίας της Ελληνικής γλώσσας τον αγαπητό φίλο εδώ και χρόνια Νίκο Κωνσταντινίδη.