Το βιβλίο του Μέρτ Καγιά, «ο εξισλαμισμός των Ελλήνων της Μικράς Ασίας την περίοδο 1919 – 1925», μια μελέτη μνήμης, που εξέδωσαν οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα την Τετάρτη 18 Μαίου στις 18.30 στο ξενοδοχείο Lazart Hotel (Κολοκοτρώνη 16), στη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης.

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, 8 Μαΐου 2022, στο Αρμενικό Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του βιβλίου: «Εις Μνήμην: Τα Αρμενοπούλια» που αποτελεί μια συγκλονιστική ιστορία του Στάθη Κ. Χριστοφορίδη – Σάρπογλη, ο οποίος το 1915, σε ηλικία 10 ετών, έγινε μάρτυρας ενός στυγερού εγκλήματος των Τούρκων σε βάρος νέων παιδιών Αρμενικής καταγωγής.

Το βιβλίο του Στάθη Χριστοφορίδη ΙΝ ΜΕΜΟΡΙΑΜ – Τα Αρμενοπούλια, σε επιμέλεια του Στάθη Ταξίδη, θα παρουσιαστεί την Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, στις 12 το μεσημέρι, από την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος, το 50ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Ποντίων Νυρεμβέργης,  στο Αρμενικό Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Αντωνίου Καμάρα 2 και Τσιμισκή, απέναντι από τη ΧΑΝΘ).

Σε ειδική εκδήλωση, στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο των Παναγιώτη Τσατσανίδη και Κώστα Φωτιάδη, «Η Ρωσοκρατία στον Πόντο», του Εκδοτικού Οίκου Κ. και Μ. Σταμούλη, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, και ώρα 19.00, παρουσία δεκάδων ατόμων και εκπροσώπων φορέων της πόλης και ποντιακών σωματείων.

Το νέο βιβλίο των Παναγιώτη Τσατσανίδη και Κωνσταντίνου Φωτιάδη, «Η Ρωσοκρατία στον Πόντο», του Εκδοτικού Οίκου Κ. και Μ. Σταμούλη, θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021, και ώρα 19.00.