Στις νέες εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», εντός του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, θα γίνουν οι εργασίες του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης (ΣΠΟΣ) της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) το απόγευμα του Σαββάτου 18 Σεπτεμβρίου 2021.

Αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΠΟΕ Θεσσαλονίκης της ΠΟΕ, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν πρόεδρος Παύλος Γαλεγαλίδης και η γενική γραμματέας Στέλλα Γεωργιάδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νομού Θεσσαλονίκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος προσκαλεί σύμφωνα με το καταστατικό όλα τα Μέλη του (σωματεία) σε Ετήσια Τακτική Περιφερειακή Σύνοδο των Μελών (Γενική Συνέλευση),το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 18:00, στις νέες εγκαταστάσεις του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης "Ακρίτες του Πόντου" εντός του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά (είσοδος έναντι Δημαρχείου Παύλου Μελά), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:

1).Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης.

2).Διοικητικός απολογισμός από τον πρόεδρο του Σ.Πο.Σ.

3).Οικονομικός απολογισμός από την ταμία του Σ.Πο.Σ.

4).­Συζήτηση επί της λογοδοσίας - Τοποθετήσεις – Ερωτήσεις - Προτάσεις συνέδρων.

Διευκρινίζεται ότι στη Γενική Συνέλευση, τα σωματεία - μέλη εκπροσωπούνται από 2 άτομα, τον πρόεδρο ή τον αναπληρωτή του και από ακόμη ένα μέλος του συλλόγου που θα ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου.

Δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου έχουν όσα μέλη τακτοποιηθούν οικονομικά μέχρι την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.

Τα σωματεία - μέλη που θα τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις την ημέρα της συνέλευσης, παρακαλούνται να προσέλθουν στο χώρο του συνεδρίου μισή ώρα πριν από την έναρξη των εργασιών.

Τέλος, παρακαλούνται τα σωματεία – μέλη που θα λάβουν μέρος στη συνέλευση, να προσκομίσουν αντίγραφο πρακτικού συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου τους σε σώμα (με στοιχεία επικοινωνίας των μελών) και  απόφαση του Δ.Σ. με την οποία να ορίζονται οι αντιπρόσωποι τους  για τη συγκεκριμένη γενική συνέλευση. 

Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη καθώς το μέλλον των συλλόγων, του Σ.Πο.Σ. Ν. Θεσσαλονίκης, της ΠΟΕ και κατ’ επέκταση του Ποντιακού Ελληνισμού μας αφορά όλους.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, στο ίδιο μέρος, την ίδια ώρα.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.