Τη θεατρική παράσταση «Υλικό Καποδίστριας», προσφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Επέτειο των 200 Χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο CINE ΕΛΛΗΝΙΣ την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021 στις 21:00 στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ και με το εισιτήριο εισόδου της οι επισκέπτες της Γενικής Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη.

Πώς ξεκίνησε το νέο Ελληνικό Κράτος; Πώς φθάσαμε μέχρι εδώ; Τι ονειρευόμαστε για το μέλλον; Μέσα σε έναν ιδιαίτερης ματιάς εικαστικό χώρο πέντε ηθοποιοί και ένας σκηνοθέτης, έχοντας στα χέρια τους ένα σημαντικού όγκου ιστορικό υλικό δημιουργούν μια παράσταση για έναν μεγάλο έρωτα, μια μεγάλη θυσία και μια μεγάλη προδοσία.

Πρόκειται για μια μουσικο - θεατρική παράσταση που διερευνά την άγνωστη σε πολλούς προσωπικότητα του πρώτου κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους, του Ιωάννη Καποδίστρια, το έργο του οποίου επέδρασε καταλυτικά, όχι μόνο στον ελληνικό λαό, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.  

Παραγωγή: Περιφέρεια Πελοποννήσου - Δήμος Καλαμάτας – ΦΑΡΙΣ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας. Συμπαραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης. Υποστήριξη: ΔΕΘ - Helexpo.