Κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, στην Αθήνα, ο γνωστός Πόντιος ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφυλλίδης, ετοίμαζε μία έκπληξη στον Πόντιο δήμαρχο της Πόλης.

Όμως τα μέτρα ασφαλείας των ελληνικών αρχών δεν επέτρεψαν στον Βασίλη Καρυοφυλλίδη να την πραγματοποιήσει όπως αυτός θα ήθελε και σίγουρα θα ευχαριστούσε τον Εκρέμ Ιμάμογλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Βασίλης Καρυοφυλλίδης, όταν πραγματοποίησε τον ποδηλατικό μαραθώνιο από τις Αχαρνές – Τραπεζούντα – Αχαρνές», τον είχε επισκεφθεί στην Πόλη που εκείνη την χρονική περίοδο ήταν πόλη Μπεϊλίκντουζού της Κωνσταντινούπολης.

IMAMOGLOY.MPAKOGIANNHS.KARYOFYLIDIS.21.9.20212

Άς δούμε όμως πως περιγράφει αυτήν την συνάντηση ο ίδιος ο ποδηλάτης Βασίλης Καρυοφυλλίδης:

Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την όμορφη έκπληξη που επιφύλαξα στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος επισκέφθηκε την Αθήνα το περασμένο διήμερο, 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2021.

Ενώ η Ελληνική Αστυνομία δεν με άφησε να τον προσεγγίσω στον χώρο της Ακρόπολης, με τους δύο λυράρηδες κι έναν μεταφραστή όπου βρισκόμουν την περασμένη Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, κατάφερα να τον συναντήσω μέσα στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας αγοράς Αθηνών, την επόμενη μέρα το πρωί της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου.

Η έκπληξη του ιδίου αλλά κι εμού -καθότι με θυμόταν η προσωπική φρουρά του, πράγμα που βοήθησε να αισθανθούν όλοι ασφαλείς λόγω της επικινδυνότητας του προσώπου του- ήταν μεγάλη. Κατάφερα να τον προσεγγίσω ώστε να τον καλωσορίσω στην περιοχή μου, ως ανταπόδοση της ιδιαίτερης φιλοξενίας που είχα όταν περνούσα από την πόλη Μπεϊλίκντουζού της Κωνσταντινούπολης, όταν ήταν δήμαρχος.

IMAMOGLOY.KARIOFYLIDIS.2019 1

Τότε, ο ίδιος με προσκάλεσε στο πολυήμερο φεστιβάλ φιλίας και ειρήνης της πόλης, στην οποία ήταν τότε δήμαρχος (2018), με παρουσίασε στο κοινό, ενώ μου προσέφερε αναμνηστικό δώρο κι έδωσα συνέντευξη στο τοπικό δημοτικό κανάλι. Ο ενθουσιασμός του κατά την ποδηλατική μου δράση «Αχαρνές - Τραπεζούντα - Αχαρνές: Ποδηλατώντας για τον πολιτισμό», που σκοπό είχε να ανάδειξει τον ιστορικό πλούτο των Αχαρνών και να συνδέσει διάφορα μνημεία σε όλο το μήκος της διαδρομής, ήταν μεγάλος. Χορέψαμε μαζί ενώ έπαιζα και αγγείο για τους Κωνσταντινουπολίτες. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, τότε, είχε γράψει στη ρόδα του ποδηλάτου μου «Beylikdüzü Istanbul», όπως -μεταξύ άλλων προσώπων- και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίος, ο οποίος είχε γράψει Κωνσταντινούπολη.

IMAMOGLOY.KARIOFYLIDIS.2019 2

Τον ενημέρωσα για την όμορφη έκπληξη που ήθελα να του κάνω με τους λυράρηδες στην Ακρόπολη κι ότι η ασφάλεια δεν με άφησε να τον προσεγγίσω. Επιφυλάχθηκα να τον προσκαλέσω στο μέλλον στο δήμο Αχαρνών ώστε να αναπτυχθούν δεσμοί φιλίας μεταξύ των δήμων.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, συμμετείχε στη συζήτηση αναφέροντας ότι ο Ιμάμογλου γνωρίζει ποντιακούς χορούς, πράγμα που τον επιβεβαίωσα λέγοντάς του ότι έχω χορέψει μαζί του στην Κωνσταντινούπολη.