Στην κοπή της βασιλόπιτας διαδικτυακά, προχώρησε το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2021, στην αίθουσα του Συλλόγου, σ’ έναν όμορφο κατάλληλα διακοσμημένο χώρο, ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», λόγω της αύξησης των κρουσμάτων από την πανδημία του κορωνοϊού.

AGIA.BARBARA.KOPH.BASILOPITAS.DIADIKTYAKA.15.1.2022 3

Η ζωντανή σύνδεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε με Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα του Πόντου «Αρχή Κάλαντα και Αρχή του Χρόνου».

AGIA.BARBARA.KOPH.BASILOPITAS.DIADIKTYAKA.15.1.2022 8

Η πρόεδρος Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», Σοφία Σαββίδου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες διαδικτυακά στην εκδήλωση και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «… η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη. Αναγκαστήκαμε να σταματήσαμε τα δια ζώσης μαθήματα χορού. Θέλοντας όμως να έχουμε συνεχή επικοινωνία με τα μέλη και τους φίλους, συνεχίσαμε στο πλαίσιο του εφικτού το έργο μας τηρώντας πάντα τα υγειονομικά μέτρα. Άλλωστε ο ΦΑΡΟΣ δεν είναι απλά μια Σχολή Χορού είναι κοιτίδα Πολιτισμού».

AGIA.BARBARA.KOPH.BASILOPITAS.DIADIKTYAKA.15.1.2022 5

Όμορφες ζουπουνοφόρες ανέφεραν ενδεικτικά κάποιες δράσεις, όπως τις διαδικτυακές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με διακεκριμένους ομιλητές, τις ταινίες μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν καθώς και τις εμφανίσεις του Συλλόγου με καλεσμένη την Πρόεδρο σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικές εκπομπές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

AGIA.BARBARA.KOPH.BASILOPITAS.DIADIKTYAKA.15.1.2022 7

Στη διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας πίτας δόθηκαν ευχές για τη νέα χρονιά και το τέλος της πανδημίας στην ποντιακή διάλεκτο.

AGIA.BARBARA.KOPH.BASILOPITAS.DIADIKTYAKA.15.1.2022 9

Ακολούθησε ένα μουσικό ταξίδι με τους Σταύρο Σαββίδη στο τραγούδι, τον Γ. Κυριακίδη στη λύρα, τον Κ. Αθανασίου στο νταούλι και τον Κ. Φουλίδη στα πλήκτρα.

Ευχή όλων των συμμετεχόντων στην διαδικτυακή κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου ήταν του χρόνου «να είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτό το φιλόξενο χώρο, το ΦΑΡΟ μας».