Για ένα τριήμερο θα συναντηθούν στο Κιλκίς, οι εκπαιδευτές της ποντιακής διαλέκτου, από την Παρασκευή 23 έως την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, σε μία πρώτη μεγάλη συνάντηση μετά από δύο χρόνια της πανδημίας του Κορωναϊού, που έκλεισε τον κόσμο στα σπίτια και σταμάτησαν οι ανοιχτές δια ζώσης συναντήσεις και εκδηλώσεις σωματείων και συλλόγων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου στις 20.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα της Αυστροελληνικής Αποθήκης, στην πόλη της Κιλκίς, με την οποία θα ανοίξει πανηγυρικά η συνάντηση, με χαιρετισμούς των διοργανωτών και των επισήμων.
Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, θα αρχίσει η επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών της ποντιακής διαλέκτου.
Στην πρώτη συνεδρίαση το πρωί στην αίθουσα του 8ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς (Αριστοτέλους 1), θα υπάρξουν οι ακόλουθες εισηγήσεις. Αντώνης Παυλίδης, Διδακτικά, μεθοδολογικά. Αναστασία Μαχαιρίδου, Εμπειρίες από την διδασκαλία / Καλές πρακτικές. Ανατολή Καριπίδου, Συντονισμός των διδασκότων της ποντιακής διαλέκτου / Καλές πρακτικές. Θα ακολοθήσει συζήτηση.
Το απόγευμα στον ίδιο χώρο θα συνεχιστούν οι εργασίες. Γιούλη Γεωργιάδου, Θέατρο και διδασκαλία: Παρουσίαση αποσπάσματος από το θεατρικό μονόπρκτο στην ποντιακή διάλεκτο «Τα προσωνύμια τη Φραντάλας». Γιώτα Ιωακειμίδου, Εμπειρίες από τη διδασκαλία / Καλές πρακτικές. Αλκμήμη Θεοδωρίδου, Εξέλιξη του προγράμματος διδασκαλίας της ποντιακής διαλέκτου / Καλές πρακτικές. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Την επομένη, Κυριακή το πρωί θα ακολουθήσει γενική συζήτηση, τα πορίσματα και λήξη των εργασιών.