Δεν θα σταματήσουμε και με ποιο δικαίωμα θα τολμούσαμε κάτι τέτοιο! Μην περιμένει κανένας και πόσο μάλλον ο θύτης που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Τουρκία να σταματήσουμε τον αγώνα της δικαίωσης όχι για να δικαιωθούμε εμείς αλλά όλοι οι γενοκτονημενοι που το αίμα τους δεν έχει στεγνώσει ακόμα και παραμένουν άταφοι στα ιερά χώματα του Πόντου.

Τι είδους ψυχολογικός πόλεμος είναι αυτός ενάντια σε αυτούς που ορθώνουν ανάστημα και μιλούν για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η λίστα απαγόρευσης εισόδου μετατρέπεται στα χέρια τους σε λίστα ταπείνωσης και εξευτελισμού και φυσικά  μεγαλώνει με ακαδημαϊκούς, ερευνητές,με τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας και τώρα με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και ο οποίος ορθά επέστρεψε στην πατρίδα.

Θα μιλήσει κανείς από τους "μεγάλους" η δεν τους αγγίζει;

Όμως επιβάλλεται να μιλήσουν και να  χρησιμοποιήσουν πλέον σκληρή γλωσσα γιατί έχει έρθει η στιγμή και αν δεν γίνει τώρα πότε;

Τι δουλειά έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση να διοργανώνει συνέδρια στο έδαφος της Τουρκίας όταν η ίδια δεν δείχνει σημάδια όχι μόνο καλής γειτονίας με ένα κράτος- μέλος της Ε.Ε η έστω και στοιχειωδώς δεν συμπεριφέρεται σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας.

Τους ενοχλεί καθετί που βάζει στο επίκεντρο το ζήτημα της Γενοκτονίας ασχολήθηκαν ακόμη και με το μνημείο Γενοκτονίας στο νησί της Κω.

Ας το καταλάβουν εμείς θα ασχολούμαστε άρα θα τους "ενοχλούμε" όμως αυτό είναι το ιερό καθήκον που μας έχει ανατεθεί.

Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή όλοι μας δεν εγκαταλείπουμε.

Η κεντρική εξουσία ας πάρει πλέον από εδώ και πέρα πιο δραστικά μέτρα εκτός από τα διαβήματα σίγουρα υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να δηλώσουμε παρών,ενεργοί και ότι δεν ξεχνάμε σαν χώρα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αιτωλοακαρνανίας "Δημ. Ψαθάς"

Σιδηρόπουλος Δημοσθένης.