Στο ποντιακό μοιρολόι στο νεκρό που φεύγει από τη ζωή, συμμετείχαν μέλη της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς «Το Κόκκινο Ποτάμι».

Συγκεκριμένα όπως μας πληροφορεί με σχετικό δελτίο τύπου, ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», βρέθηκε σ’ ένα ακόμα γύρισμα της τηλεοπτικής σειράς «ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ η συνέχεια».

TOKOKKINOPOTAMI.MOROLOI.16.11.2022 2

Μέλη της θεατρικής ομάδας (Όλγα και Τατιάνα Σαββίδου), με εμψυχώτρια την Πρόεδρο κ. Σοφία Σαββίδου, συμμετείχαν ως «μοιρολογίστρες», αναβιώνοντας έθιμο της αλησμόνητης Πατρίδας του Πόντου, «το μόνασμαν», την ολονυχτία του νεκρού.

TOKOKKINOPOTAMI.MOROLOI.16.11.2022 3

Οι μοιρολογίστρες του Συλλόγου Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», που συμμετείχαν στο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς "Το Κόκκινο Ποτάμι" σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, με σεβασμό κάθισαν δίπλα στον νεκρό και σε στίχους του Κυριάκου Σαχανίδη (Συγγραφέας της Ποντιακής Διαλέκτου), αναφέρθηκαν στην ζωή του, τι άφησε στην επίγεια ζωή και τι του εύχονται στο ταξίδι του.