Με μία μεγάλη συναυλία, ένα οδοιπορικό από τον Πόντο ως την Κρήτη, με τον γενικό τίτλο «Ερόδισ’ η ανατολή και ξέφεξεν η δύση», με τον Σταύρο Ξαρχάκο, που ερμηνεύουν οι Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης, Αλέξης Παρχαρίδης, Ηρώ Σαΐα, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023, και ώρα 21:00.

«Το παρελθόν μας είναι η βάση για το μέλλον μας» και αυτό ο Σταύρος Ξαρχάκος το γνωρίζει πολύ καλά, ως ένας συνθέτης που ακουμπάει στην παράδοση και εμπνέεται από αυτή, τη σπουδάζει σε ολόκληρη τη ζωή του, ενσωματώνει από νωρίς στοιχεία της στο έργο του και επιτυγχάνει να τη διαδώσει στις νεότερες γενιές. Αυτόν τον πλούτο θα μας δώσει απλόχερα στην Μονή Λαζαριστών, την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

XARXAKOS.STABROS

Ο Σταύρος Ξαρχάκος

Όπως έγινε τον Σεπτέμβριο του 2021 σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο, στο πλαίσιο της συναυλίας «Θέλει αρετή και τόλμη το… Τραγούδι» και πρόσφατα στο κατάμεστο Θέατρο Παλλάς στην Αθήνα συνεχίζεται τώρα με ένα μεγάλο οδοιπορικό, βασισμένο στον ανεκτίμητο πλούτο της δημοτικής μουσικής, με τίτλο «Από τον Πόντο ως την Κρήτη - Ερόδισ’ η ανατολή και ξέφεξεν η δύση».

SAIA.HRO

Η Ηρώ Σαΐα

Αυτή τη φορά ο μουσικός χάρτης είναι «διευρυμένος», καθώς η μουσική μας αναζήτηση εκτείνεται από την Κρήτη έως τον Πόντο και συνοδοιπόροι του Σταύρου Ξαρχάκου στη σκηνή, πέρα από την Ηρώ Σαΐα, γνωστή για την αγάπη της και τη δεξιοτεχνία της στο δημοτικό τραγούδι, είναι ερμηνευτές – εκπρόσωποι της αυθεντικής κρητικής παράδοσης ο Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης και του ποντιακού τραγουδιού ο Αλέξης Παρχαρίδης.

APOSTOLAKHS.DHMHTRHS

Ο Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης

‘Ένα πρόγραμμα με μελωδίες που πέρασαν από γενιά σε γενιά, αφηγήσεις που παρέμειναν ζωντανές από στόμα σε στόμα και διαχρονικά, ιστορικά δημοτικά τραγούδια θα έχουν την τιμητική τους, μέσα από την ευρηματική ενορχηστρωτική ματιά του μεγάλου συνθέτη, ο οποίος γνωρίζει ιδανικά να «γεφυρώνει» το παρελθόν με το σήμερα.

PARXARIDHS.ALEXHS

Ο Αλέξης Παρχαρίδης

Σχετικό υλικό:

XARXAKOS.XAINHS.SAIA.PARXARIDHS.KOYROYKLIDHS

Στιγμιότυπο από την πρόβα για την παράσταση

https://youtu.be/kv2hj23nNkw

https://youtu.be/6uPIEviC2aQ

https://www.loaded.gr/Article/37113/phgame-eidame-stayro-xarhako-sto-pallas

INFO:

Μονή Λαζαριστών. Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη.

Ώρα προσέλευσης: 20:00 / Ώρα έναρξης: 21:00.

Τηλ. πληροφοριών: 2310510081, 2310589200

Τιμές από 15€.

Fb event:

Trailer: https://youtu.be/qwXZC0l22xM

Σημεία Προπώλησης:

Ηλεκτρονικά στο Viva.gr :

Σε όλα τα φυσικά σημεία PUBLIC, MEDIA MARKT, NOVA, MY MARKET.

Στο Ταμείο του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

Στο Σάρωθρον

*Α' ΖΩΝΗ μόνο ηλεκτρονικά / Β' & Γ' ΖΩΝΗ στα φυσικά σημεία.