Την διοίκηση της ΕΡΤ καταγγέλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης (ΠΡΟΣΠΕΡΤ), γιατί δεν μεταδίδει σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση όπως έπραττε, την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία από την Παναγία Σουμελά στον Πόντο, αλλά και από Παναγία Σουμελά στο όρος Βέρμιο στην Καστανιά Ημαθίας.
Με ανακοίνωσή της η ΠΡΟΣΠΕΡΤ και με τίτλο «Η Παναγία μαζί σας», την οποία υπογράφουν εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου ο πρόεδρος Δημήτριος Κούνης και ο γενικός γραμματέας Βασίλειος Λιαπίκος, αναφέρει.
Δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση για άλλη μια φορά να καταγγείλουμε τη διοίκηση Ζούλα – Στάγκου.
Με μια ακόμη ακατανόητη και αλλοπρόσαλλη απόφαση και ενώ όλα ήταν έτοιμα για την τηλεοπτική κάλυψη της Θείας Λειτουργίας την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο, μια ημέρα ιδιαίτερη και συγκινησιακά φορτισμένη για την Ελληνισμό του Πόντου και όχι μόνο, τα κέντρα και τα παράκεντρα της διοίκησης αποφάσισαν την ακύρωσή της χωρίς να ενημερώσουν κανέναν. Την τηλεοπτική κάλυψη όλα τα τελευταία χρόνια την αναλάμβανε η ΕΡΤ3.
Σαν να μην έφτανε αυτό, η διοίκηση της ΕΡΤ χωρίς ξεκάθαρη αιτιολόγηση αλλά με διαρροές του στυλ «λάβαμε ακριβή προσφορά» στερεί από τον Ελληνικό λαό και όλο τον Ορθόδοξο κόσμο ανά την υφήλιο μέσα από την ΕΡΤ world την δυνατότητα παρακολούθησης της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας από την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα.
Κατά την γνώμη μας τέτοιες αποφάσεις προσβάλλουν την παράδοση του Ποντιακού Ελληνισμού.
Αργά αλλά σταθερά Ζούλας – Στάγκος αφαιρούν θεμελιώδη κομμάτια της παραγωγής της ΕΡΤ3, ώστε να επιφέρουν την πλήρη απαξίωσή της στο τηλεοπτικό κοινό.
Εσχάτως αφαίρεσαν και τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις από την ΕΡΤ3 κάνοντας ολοφάνερο αλλά όχι αποδεκτό το δίλιο σχέδιό τους.
Άραγε η Κυβέρνηση και ο εποπτεύων Υπουργός εγκρίνουν τέτοιες αποφάσεις και συμπεριφορές;