Τα φιλόξενα γραφεία της Αρμενικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε η Καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Νιόβη Παυλίδου. Συνομίλησε με τον πρόεδρο και με μέλη της Κοινότητας για τις δράσεις που αναπτύσσουν στη Θεσσαλονίκη και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η κ. Νιόβη Παυλίδου αρχικά ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις τις Κοινότητας και ειδικότερα στην πτέρυγα του κτιρίου, όπου κάθε Σάββατο λειτουργεί δημοτικό σχολείο, στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 100 μαθητές. Πρόκειται για μια σημαντική εκπαιδευτική δομή, που βοηθά τα παιδιά να μάθουν καλύτερα την αρμενική γλώσσα και τον πολιτισμό των προγόνων τους.

PAVLIDOU.NIOVI. PROEDROS ARMENIKIS KOINOTITAS.6.20193

Στη συνέχεια τα μέλη της Αρμενικής Κοινότητας παρουσίασαν στην κ. Νιόβη Παυλίδου τις δράσεις που αναπτύσσουν σε κοινωνικό και σε πολιτιστικό επίπεδο και κατόπιν της εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το πιο σημαντικό πρόβλημα, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, είναι το θέμα της υψηλής φορολόγησης, κυρίως των ακινήτων. Τα μέλη της Κοινότητας ανέφεραν ότι κάθε χρόνο καταβάλλονται σε φόρους μεγάλα ποσά, με αποτέλεσμα η Κοινότητα να μην έχει την δυνατότητα τα αναπτύσσει επιπλέον δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

PAVLIDOU.NIOVI. PROEDROS ARMENIKIS KOINOTITAS.6.20191

Η κ. Νιόβη Παυλίδου υπογράμμισε ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα και μετέφερε στα μέλη της Κοινότητας τη βούληση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, που αποτελεί και βασικό πυλώνα του προγράμματος του κόμματος, να προχωρήσει ως κυβέρνηση στη μείωση της φορολογίας.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης το θέμα της ένταξης των Αρμένιων οικονομικών μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, καθώς επίσης και οι παρεμβάσεις που έγιναν στα αρμενικά κοιμητήρια, όπου υπήρχαν αρκετά προβλήματα.