Την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν να αναγνωρίσει επίσημα την Γενοκτονία των Αρμενίων, χαιρέτισε με μήνυμά του ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν, ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ με ανάρτησή του στο fb κάνοντας λόγο για το «πολύ ισχυρό βήμα προς τη δικαιοσύνη και την ιστορική αλήθεια», που προσφέρει «ανεκτίμητη υποστήριξη στους απογόνους των θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων».

Όπως ανέφερε η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι «ένα ενθαρρυντικό παράδειγμα για όλους εκείνους που θέλουν να οικοδομήσουν μια δίκαιη και ανεκτική διεθνή κοινωνία».

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, σε επιστολή τους προς τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τονίζει: «Ο λαός της Αρμενίας και οι Αρμένιοι σε όλο τον κόσμο δέχονται με μεγάλο ενθουσιασμό και χαιρετίζουν το μήνυμά σας. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων είναι σημαντική όχι μόνο ως φόρος τιμής στο 1,5 εκατομμύριο των αθώων θυμάτων, αλλά και σε σχέση με την πρόληψη της επανάληψης παρόμοιων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».