Ο Χρήστος – Δημήτριος Τοπαλίδης, δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΠΟΕ) και πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας, θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της διαδικτυακής εκδήλωσης, που πραγματοποιεί ο Δήμος Κιλκίς την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Κιλκίς, «ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, σας προσκαλεί στη διαδικτυακή ομιλία «Η Γενοκτονία ως διαρκές έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», την Δευτέρα 17 Μαΐου 2021, και ώρα 19.30 μ.μ., που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Προσκεκλημμένος ομιλητής, ο Χρήστος – Δημήτριος Τοπαλίδης, δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Παρεμβαίνουν οι πρώην βουλευτές νομού Κιλκίς, Θεόδωρος Πασαλίδης και Νικόλαος Αφεντουλίδης.

Βιογραφικό του Χρήστου – Δημήτριου Τοπαλίδη

Ο Χρήστος – Δημήτριος Τοπαλίδης, είναι γόνος προσφυγικής οικογένειας, ποντιακής καταγωγής από τις περιοχές της Τραπεζούντος, Κερασούντος και Νοβοροσίσκι και γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1979. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, ασκεί μαχόμενη δικηγορία από το 2006.

POE.GENOKTONIA.TOPALIDIS.XRISTOS.19.5.2016.64

Ο Χρήστος - Δημήτριος Τοπαλίδης, στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, απευθύνει χαιρετισμό ως πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, σε εκδήλωση της 19ης Μαΐου,  ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου  

Απόφοιτος της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού, ονομάσθηκε Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Πεζικού. Ζει και εργάζεται στη Λάρισα από το 2010 και είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Νανά Μαυραντζά.

Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας από το 2011 έως και σήμερα. Το 2013 εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, του μεγαλύτερου δευτεροβάθμιου εθνοτοπικού φορέα παγκοσμίως, με 456 πρωτοβάθμια σωματεία μέλη σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, την οποία και υπηρέτησε με την ιδιότητα του Γενικού Γραμματέα, κατά τα έτη 2013 και 2014, και με την ιδιότητα του Προέδρου από το 2015 έως το 2019. Ταυτόχρονα διετέλεσε αντιπρόεδρος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων κατά τα έτη 2015 έως 2019.

Πολιτικός ακτιβιστής στον αγώνα για την Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (ως μέρος της τριάδας των Γενοκονιών που διαπράχθηκε από τους Νεοτούρκους και κατόπιν Τούρκους εθνικιστές του Μουσταφά Κεμάλ, ήτοι των Ελλήνων των Αρμενίων και των Ασσυρίων) και της αποτροπής τελέσεως νέων εγκλημάτων γενοκτονίας, πήρε μέρος με την ιδιότητα του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, σε Διεθνή Συνέδρια, παρεμβάσεις σε Εθνικά Κοινοβούλια, Ευρωπαϊκά όργανα και διεθνείς φορείς, όπως Παγκόσμιο Συνέδριο κατά του Εγκλήματος της Γενοκτονίας Γερεβάν 2015, Ναγκόρνο Καραμπάχ 2016, Παγκόσμιο Συνέδριο κατά του Εγκλήματος της Γενοκτονίας Γερεβάν 2016, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βρυξέλες 2016, Βουλή των Λόρδων Λονδίνο και 2017 κλ.π.