Οι τέσσερις Ποντιακοί Συλλόγοι τιμούν τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με αφορμή την 103η επέτειο της ημέρας της 19ης Μαΐου 1919, η οποία καθιερώθηκε με ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής.

Στο πλαίσιο αυτό, την ερχόμενη Κυριακή, 15 Μαΐου 2022, στις 10 π. μ., θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και Τρισάγιο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Νεαπόλεως και στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού (αύλειος χώρος Ιερού Ναού, περ. Στρεμπενιώτη).

Συνεχίζουμε όλοι Πόντιοι για την παγκόσμια αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων μας από τις ωμότητες των ορδών του Μουσταφά Κεμάλ και του Τοπάλ Οσμάν.

Τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας παραμένουν χωρίς δικαίωση και οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα έως την οριστική δικαίωσή τους».

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών μαζί με την Ποντιακή Εστία Νεάπολης, τον Σύλλογο Ποντίων Νεάπολης, τον Σύλλογο Ποντίων Πεύκων «Παρχάρ» και τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας Συκεών, καλεί τους πολίτες να παραβρεθούν στην εκδήλωση για να τιμήσουμε τα θύματα της Γενοκτονίας.

Να σημειωθεί ότι το πάρκο Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου και Ρήγα Φεραίου, στα όρια των Δημοτικών Ενοτήτων Νεάπολης και Συκεών (Λαϊκή Αγορά), θα αποτελέσει Πάρκο Μνήμης, καθώς σε αυτό θα τοποθετηθεί Μνημείο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου.