Με ομιλητή τον Γιώργο Μαυρόπουλο, Πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο (Σικάγο, Η.Π.Α.) και με θέμα «Tο έργο του Κέντρου Έρευνας για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο (Σικάγο, Η.Π.Α.) για την ενημέρωση του Αγγλόφωνου κοινού σχετικά με τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου», θα πραγματοποιηθεί η διαδικτυακή διάλεξη του «Λαϊκού Πανεπιστημίου» της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022.

Οι διαδικτυακές διαλέξεις του «Λαϊκού Πανεπιστημίου» εντάσσονται στη θεματική ενότητα «1922 - 2022, 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή. Ιστορική αποτίμηση, εθνικός αναστοχασμός», της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Γιώργος Λυσαρίδης και η γενική γραμματέας Ανατολή Μεντεσίδου, αναφέρεται:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την 31η διαδικτυακή διάλεξη του κύκλου των διαλέξεων του «Λαϊκού Πανεπιστημίου», για τη φετινή περίοδο (Οκτώβριος 2021 - Μάιος 2022), που αφιερώνεται στη συμπλήρωση 100 χρόνων από την εθνική τραγωδία της Mικρασιατικής Καταστροφής, την Τετάρτη 18 Μαΐου, ώρα 8 μ.μ. με θέμα «Tο έργο του Κέντρου Έρευνας για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο (Σικάγο, Η.Π.Α.) για την ενημέρωση του Αγγλόφωνου κοινού σχετικά με τη Μικρασιατική Καταστροφή και τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» και ομιλητή τον κ. Γιώργο Μαυρόπουλο, Πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο (Σικάγο, Η.Π.Α.).

Θα προβληθεί και η ταινία «Lethal Nationalism: Genocide of the Greeks (1913-1923)» (με Ελληνικούς υπότιτλους)

Την διάλεξη - προβολή μπορείτε να παρακολουθήσετε κάνοντας «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο (link)

https://youtu.be/R1F_j0xIFTM