Την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα μεταδώσουν απ’ ευθείας από την ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, η ΕΡΤ3 και η ΕRΤ World την προσεχή Κυριακή 15 Αυγούστου 2021 στις 10:00 π.μ.

Πρόκειται για την πρώτη Πατριαρχική Λειτουργία που τελείται στην ιστορική Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας Σουμελά από το 2015, οπότε ξεκίνησε ένα πολυετές πρόγραμμα αναστηλωτικών εργασιών στο ιερό σέβασμα του ποντιακού ελληνισμού και της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως που λειτουργεί ως Μουσείο.

Την Παρασκευή από την Ίμβρο

Δύο μέρες νωρίτερα, την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021 στις 09:00 π.μ., ΕΡΤ3 και ΕRΤ World θα συνδεθούν με τον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Ίμβρου όπου κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 60 ετών ιεροσύνης του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος χειροτονήθηκε διάκονος στον ίδιο αυτό Ναό της γενέτειράς του στις 13 Αυγούστου 1961.

H ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ World θα μεταδώσουν απ’ ευθείας τη Θεία Λειτουργία που θα τελεστεί προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, συλλειτουργούντων των Μακαριωτάτων Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου και Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου, καθώς και εκπροσώπων των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών Κύπρου και Ελλάδος.