Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Νίκο Γεωργιάδη, «Η Γλώσσα του Αισώπου, μύθοι ‘ς σην ποντιακήν διάλεκτον», θα γίνει την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018, στην πόλη της Κομοτηνής, προκειμένου να αναδειχθεί η γλώσσα των παππούδων και των γιαγιάδων μας, έτσι όπως μας την μετέφεραν και όπως γράφουν ακόμη και σήμερα οι απόγονοι των Ελλήνων του Πόντου.

GEORGIADIS.NIKOS.KIOLALIS.POIHTRIA.18.2 2

Ο Νίκος Γεωργιάδης, συγγραφέας και ποιητής της ποντιακής διαλέκτου

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Νίκου Γεωργιάδη «Η Γλώσσα του Αισώπου, μύθοι ‘ς σην ποντιακήν διάλεκτον», θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Παπανικολάου, το βράδυ της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου, στις 7 το βράδυ, σε μία εκδήλωση που διοργανώνουν ο σύλλογος Ποντίων νομού Ροδόπης «Η Τραπεζούντα», σε συνεργασία με την Δ.Κ.Ε.Π.Π.Α. Κομοτηνής.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν, ο Ηλίας Πετρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος γλώσσας, φιλολογίας, και πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, ο Γιάννης Νικολαΐδης, επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων νομού Ροδόπης «Η Τραπεζούντα» και Νίκος Γεωργιάδης, συγγραφέας, ποιητής.

Την εκδήλωση θα συντονίζει η Αφροδίτη Καρελιάδου, ενώ τα ποιήματα από το βιβλίο θα διαβάσουν οι φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.