Το βιβλίο του Κώστα Φωτιάδη, ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, «THE CENOCIDE OF THE PONTIAN GREEKS» πωλείται από σήμερα Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, από τις εκδόσεις AMAZON, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παραγγείλουν διαδικτυακά.

Το βιβλίο αυτό που είναι στην αγγλική γλώσσα, είναι η έκδοση της Βουλής των Ελλήνων και όπως ανέφερε ο Κώστας Φωτιάδης, στην ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο fb «σε όλο τον πλανήτη από σήμερα μπορούν να αγοράζουν το βιβλίο μου Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τις εκδόσεις AMAZON. Το εύχομαι να είναι καλοτάξιδο και δημιουργικό». 

Όπως αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου στην τελευταία έκδοσή του στα ελληνικά ο συγγραφέας του τόμου Κώστας Φωτιάδης, «η τεκμηριωμένη ανάδειξη των πραγματικών γεγονότων είναι δυνατό να οδηγήσει σε αλληλοκατανόηση εφόσον υπάρχει αποδοχή των εγκλημάτων. Η συγχώρεση είναι αρετή. Όμως, προϋποθέτει την μετάνοια του εγκληματία και των επιγόνων του, την αναγνώριση του εγκλήματος και τα διορθωτικά εφικτά μέτρα για μετρίαση του μεγέθους του εγκλήματος των πράξεων. Γιατί οι δολοφονηθέντες αρνούνται να ενταφιαστούν…

Είναι καιρός να αποκαλύψουμε τους σκοτεινούς εξω – ελλαδικούς μηχανισμούς, που επιδιώκουν να τρώνε την σάρκα μας. Απέναντι σε αυτά τα κέντρα θα πρέπει με τεκμηριωμένα επιστημονικά εφόδια να διεκδικήσουμε το πέρασμα της ελληνοκεντρικής αντίληψης της ιστορίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, για να έχουν λόγο μαζί με τα άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα και οι περιοχές της Καππαδοκίας, της Ιωνίας, του Πόντου, της Κύπρου, της Ρωσίας, του ευρύτερου βαλκανικού χώρου στον οικουμενικό ελληνισμό».