Το βιβλίο του Βασίλη Σιδηρόπουλου «Πορείες θανάτου… και ζωής», θα παρουσιαστεί στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης, σε μία εκδήλωση που συνδιοργανώνουν οι «Εκδόσεις Κυριακίδη», η «Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης» και η «Μέριμνα Ποντίων Κυριών Θεσσαλονίκης», με τη συνέργεια του «Σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης».

Η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Βασίλη Σιδηρόπουλου, με τίτλο «Πορείες θανάτου… και ζωής», θα πραγματοποιηθεί στην Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης, (Λεωφ. Νίκης 13), στο κέντρο της πόλης την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022, με ώρα Προσέλευσης 18:45, ενώ η εκδήλωση θα αρχίσει στις 19.00.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν, ο Γιώργος Λυσσαρίδης, Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, η Ανατολή Δημητριάδου, Πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών και ο Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης».

Ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου θα είναι ο Φόρης Πεταλίδης, Δημοσιογράφος, Εκδότης της εφημερίδας «Εύξεινος Πόντος», ο Ανανίας Τσιραμπίδης, Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ. Πρόεδρος του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού (ΙΑΠΕ) και η Σοφία Αμπερίδου, Ζωγράφος, Ραδιοφωνική Παραγωγός.

Ανάγνωση αποσπάσματος από την ηθοποιό Άννυ Σιδηροπούλου – Αλπάκη.

Καλλιτεχνική επένδυση της εκδήλωσης, Φάνης Κουρουκλίδης, Λύρα. Κώστας Ζώης, Νταούλι. Θεόδωρος Χατζής, Αρμόνιο.

Συντονισμός εκδήλωσης, Μαρία Ιακωβάκη, δημοσιογράφος.