Την τελευταία της πνοή άφησε η Δέσποινα Χουζανά Ζάχου, με καταγωγή από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, η οποία εργάστηκε και υπηρέτησε το Σωματείου Παναγία Σουμελά, για περισσότερο από 40 χρόνια ως υπάλληλος της γραμματείας, ενώ διετέλεσε και γενική γραμματέας στο Σωματείο «Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης», όπως επίσης μέλος της Εξελεγκτικής επιτροπής του Σωματείου.

Ανακοίνωσή για τον θάνατο της Δέσποινας Χουζανά Ζάχου, εξέδωσε το Σωματείο «Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης» αναφέροντας.

Αποχαιρετάμε αύριο (Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024) στις 12.00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Θέρμης τη Δέσποινα Χουζανά Ζάχου, μέλος του Σωματείου μας. Γεννήθηκε στη Θέρμη από γονείς ποντιακής καταγωγής.

Η ενασχόληση της με τα θέματα του ποντιακού ελληνισμού ξεκίνησε από πολύ νωρίς.

Εργάστηκε στο σωματείο Παναγία Σουμελά ,όπου ολοκλήρωσε την υπαλληλική της καριέρα. Διακόνησε την Παναγία Σουμελά για πάνω από 40 χρόνια.

Στο Σωματείο μας εκλέχτηκε πολλές φορές μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής και το 2008 - 2012 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, στη θέση της γραμματέως.

Πρωτοστάτησε στην ενθρόνιση της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολαου Θέρμης, καθώς και στην κατασκευή του μνημείου της Γενοκτονίας στην Πλατεία Παραμάνα.

Όραμα της ήταν να ολοκληρωθεί η αγιογραφία στο εκκλησάκι Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Τούμπα της Θέρμης.

Καλό ταξίδι Δέσποινα...