Σε εθελοντική δενδροφύτευση τριακοσίων περίπου δενδρυλλίων, αφιερωμένη στη μνήμη των πρώτων προσφύγων - οικιστών του χωριού πριν από 100 χρόνια, διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Νικοπολιτών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας» και προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να πάρουν μέρος, σε αυτήν την συμβολική, αλλά και ουσιαστική περιβαλλοντική κίνηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Νικοπολιτών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου υπογράφουν ο πρόεδρος Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος και ο γραμματέας Παύλος Γαλεγαλίδης, “η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 02 Απριλίου 2023 στις 10:00 στην Νικόπολη του Δήμου Λαγκαδά και συγκεκριμένα στις περιοχές πέριξ νεκροταφείου, νέο υδραγωγείο και Γουία (νερομάνες).

Στόχος της δράσης είναι η αναγέννηση των οικοσυστημάτων μας, η ενδυνάμωση του φυσικού μας πλούτου και η περιβαλλοντική αναβάθμιση του χωριού μας. Πραγματοποιείτε με την αγαστή συνεργασία της τοπικής κοινότητας και του εκπροσώπου του Δήμου Λαγκαδά κου Μουρατίδη Κωνσταντίνου καθώς και του Δασαρχείου Λαγκαδά.

Ο Σύνδεσμος Νικοπολιτών αναλαμβάνει τον οργανωτικό σχεδιασμό της εν λόγω δράσης και θεωρώντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί καθήκον όλων μας και επιτάσσει τη διενέργεια μιας συλλογικής και συντονισμένης δράσης, σας καλεί να εκδηλώσετε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας.

Συγκέντρωση των εθελοντών θα γίνει στην κεντρική πλατεία του χωριού. Όσοι εκ των συμμετεχόντων έχουν στη διάθεση τους σκαπανικά εργαλεία (τσάπες, φτυάρια, σκαλιστήρια, κλπ), παρακαλούνται να τα φέρουν μαζί τους καθώς δεν μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής αριθμός του εξοπλισμού που θα απαιτηθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενου μπορούν να επικοινωνούν στα τηλ. 6974954457, 6944963881 και 6974809671”.