Το Λύκειο Ελληνίδων Ικαρίας με μεγάλη χαρά παρουσιάζει στο κοινό της Ικαρίας την παράσταση της Ροζαλίας Ελευθεριάδου «Μνήμες». Η παράσταση είχε παιχτεί πριν λίγους μήνες ως εκπαιδευτική δράση για τα παιδιά του Γυμνασίου Αγίου Κηρύκου. Έπειτα από ενθουσιώδεις κριτικές από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί και ως ανοιχτή εκδήλωση για όλους.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαϊου και ώρα 20:00 στην Αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου Αγίου Κηρύκου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Αφήγηση: Αγγελική Κατσούρη, Φανή Κούτη, Απόστολος Κουτσογιώτας, Ροζαλία Ελευθεριάδου.

Παίζουν οι μουσικοί, Επαμεινώνδας Βαλσαμής, Ροζαλία Ελευθεριάδου.

Διδασκαλία χορών, Νίκος Καλαμάρας.

Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός πως σε τόσο απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας μας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τα θύματα της μικρασιατικής καταστροφής.

Όπως μας είπε η Ροζαλία Ελευθεριάδου έφτιαξε αυτήν την παράσταση, για να τιμήσει τους Πόντιους Πρόσφυγες Παππούδες της και είναι ευτυχής που η παράσταση μέχρι στιγμής έχει ανέβει σε πολλά μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό.

Αισθάνεται επίσης χαρούμενη που το Λύκειο Ελληνίδων Ικαρίας τιμάει μέσω αυτής και όλους τους πρόσφυγες και ευγνώμων που ένας φορέας όπως το Λύκειο Ελληνίδων προωθεί παραστάσεις αφιερωμένες στους πρόσφυγες. Ελπίζουμε οι προσπάθειες αυτές να έχουν και συνέχεια.