Διήμερες εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο «ΑΚΡΙΤΕΙΑ», πραγματοποιούν η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης και τα ποντιακά σωματεία του δήμου Κοζάνης, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 και με ανακοίνωσή τους προσκαλούν τους κατοίκους του νομού να πάρουν μέρος σε αυτές.
Με ανακοίνωσή της η Εύξεινος Λέσχη Κοζάνης και Ποντιακά Σωματεία του Δήμου Κοζάνης, προσκαλούν το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στις θεσμοθετημένες πλέον εκδηλώσεις με την επωνυμία “ΑΚΡΙΤΕΙΑ”.
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και του ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των ΑΚΡΙΤΕΙΩΝ 2023 έχει ως εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 – ΩΡΑ: 07.00 Μ.Μ. - ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΤΕΓΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β΄30, ΚΟΖΑΝΗ).
Διάλεξη με θέμα: Η Μικρασιατική καταστροφή, τα αίτια της ήττας και οι επιπτώσεις της.
Ομιλητής: Πρόδρομος Εμφιετζόγλου (Πολιτικός Μηχανικός - Επιχειρηματίας).
ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023 – ΩΡΑ: 09.00 Π.Μ. - ΧΩΡΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΑΚΡΙΤΑ (ΝΕΑ ΧΑΡΑΥΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ).
-Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Χαραυγή Κοζάνης.
-Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Πόντιου Ακρίτα.