Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το πετυχημένο Φεστιβάλ Καντίνας - Canteen Festival με τη συμμετοχή καντινών, μικροπωλητών, μικροπαραγωγών και ψυχαγωγικών παιχνιδιών, με διάρκεια εννιά ημέρες, 22 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Κοινωνία & Πολιτισμός» με τον διακριτικό τίτλο «Thessaloniki Brand», σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης και την Κοινωφελή επιχείρηση ΚΔΕΔΑΜ, στο πρώην Στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές ανοίγει στις 17:00 και Σαββατοκύριακο στις 12.00.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το βράδυ της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου 2023, από τον Δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου.

Το μεγάλο ταξίδι γευσιγνωσίας και διασκέδασης, αφού πέρασε από πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδος επιστρέφει εκεί όπου ξεκίνησε.

Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία γεύσεων και πολιτισμού, που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον νομό. Στο canteen festival συναντά κανείς τεράστια ποικιλία γεύσεων. Από τα γνώριμα σε όλους μας σουβλάκια, την αγαπημένη πίτσα σε ξυλόφουρνο, τα παραδοσιακά περέκ, μέχρι πεντανόστιμο μεξικάνικο, noodles, bao bun και hot dog. Αντίστοιχα, πληθώρα επιλογών συναντά κανείς και στις γλυκές επιλογές.

Το φεστιβάλ καντίνας διαθέτει από λαχταριστούς λουκουμάδες και λατρεμένο χαλβά, μέχρι ανεπανάληπτη γλυκιά καμινάδα και churros. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει πλήθος από δρώμενα: ψυχαγωγικά παιχνίδια, καλλιτέχνες του δρόμου και δημιουργική απασχόληση για τους μικρούς φίλους με animater.

Μουσικά σχήματα θα εκτοξεύσουν τη διασκέδαση, ενώ πολιτιστικοί σύλλογοι και σχολές χορού θα συμπληρώσουν αρμονικά την ψυχαγωγία των επισκεπτών. Με την παρουσία τους θα μας τιμήσουν επίσης φορείς.

Ενδεικτικά στο Φεστιβάλ θα εμφανιστούν οι εξής καλλιτέχνες:

Παρασκευή 22/9 – Χάλκινα Γουμένισσας του Τριαντάφυλλου Ασαρτζή.

Σάββατο 23/9 – Music party Dj Flikas.

Κυριακή 24/9 – Έντεχνη λαϊκή βραδιά με την Δέσποινα Σαχινίδου.

Δευτέρα 25/9 – Ποντιακό γλέντι με το σχήμα του Γιώργου Γρηγοριάδη.

Τρίτη 26/9 – Χορωδιακή συνάντηση παραδοσιακής μουσικής και ακολουθεί γλέντι.

Τετάρτη 27/9 – Μεγάλο Ποντιακό γλέντι με τον δημοφιλή Αλέξη Παρχαρίδη.

Πέμπτη 28/9 – RAVELS Rock συγκρότημα.

Παρασκευή 29/9 – Λαϊκή παραδοσιακή βραδιά με το σχήμα του Γιώργου Γρηγοριάδη.

Σάββατο 30/9 – DJ Γιώργος Φράγκος.

Το φεστιβάλ  πάνω και πέρα απ΄όλα έχει φιλανθρωπική διάσταση. Τα έσοδα διατίθενται στην πανελλήνια κοινωνική δράση ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, η οποία ασφαλώς θα έχει παρουσία στον χώρο. Στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ θα υπάρξουν δράσεις οικονομικής ενίσχυσης ενός αστέγου, που επείγει να τον βοηθήσουμε πριν χειμωνιάσει.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το φεστιβάλ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα https://thessaloniki-brand.gr  ή συνδεθείτε στα κοινωνικά δίκτυα.