Ανακοίνωση για την Γενοκτονία των Αρμενίων εξέδωσε η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

106 χρόνια συμπληρώνονται από την Γενοκτονία των Αρμενίων και σήμερα, είμαστε έτοιμοι να βιώσουμε μία ιστορική στιγμή: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, κ. J.R. Biden, αναμένεται να προβεί στην επίσημη αναγνώριση του εγκλήματος που υπέστη ο αρμενικός λαός τον προηγούμενο αιώνα ως γενοκτονία. Οι συντονισμένες ενέργειες των Αρμενίων σε παγκόσμιο επίπεδο, σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη ύπαρξη πολιτικής βούλησης και τη χάραξη στρατηγικής που ακολουθήθηκε και ακολουθείται πιστά ανεξαρτήτως προσώπων και παρατάξεων που επιφορτίζονται με τη διακυβέρνηση της χώρας, αποτελούν το κλειδί για την επιτυχή προώθηση του ζητήματος.

Η πανεθνική προσπάθεια των αδελφών Αρμενίων πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τη χώρα μας. Ακριβώς αυτή η έλλειψη πολιτικής βούλησης από μέρους μας, μια άκρως επικίνδυνη λογική που είχε επικρατήσει τις προηγούμενες δεκαετίες εντός διαφόρων κύκλων -οι οποίοι δυστυχώς είχαν άμεση πρόσβαση και σε ελληνικές κυβερνήσεις- και επέτασσε να "κρύβονται κάτω από το χαλί" όσα ενορχήστρωσαν Νεότουρκοι και Κεμαλικοί τον προηγούμενο αιώνα γιατί απλά ανήκουν στο παρελθόν, η κατευναστική πολιτική απέναντι στην διαρκώς αποθρασυνόμενη Τουρκία ως απόρροια των παραπάνω λόγων καθώς και η προσπάθεια στιγματισμού όσων ανεδείκνυαν την αυταρχική συμπεριφορά της γείτονος οδήγησαν στην αντιμετώπιση του ζητήματος της Γενοκτονίας των Ελλήνων περισσότερο ως βαρίδι πάρα ως εθνική προτεραιότητα.

Σήμερα που η Τουρκία έχει επανέλθει στο προσκήνιο με τον πραγματικό της χαρακτήρα, και όχι με το φιλοδυτικό προσωπείο της, αποδεικνύεται ξεκάθαρα πόσο εσφαλμένες ήταν οι ανωτέρω αντιλήψεις. Είναι αναγκαίο όσο ποτέ να οικοδομήσουμε πλέον εθνική, κυβερνητική στρατηγική πάνω στο ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων και των άλλων χριστιανικών πληθυσμών στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Ως Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αρμενικό λαό και είμαστε πραγματικά ευτυχείς που οι κόποι τους για διεθνή αναγνώριση αποδίδουν καρπούς, ιδίως αυτή τη χρονιά που σημαδεύτηκε από έναν ακόμα αιματηρό πόλεμο στο Αρτσάχ. Συστρατευόμαστε πάντοτε μαζί τους, ως απλοί πολίτες αλλά και σε επίπεδο φορέων: με την αδερφική μας νεολαία, την Αρμενική Νεολαία Ελλάδος και την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος.

Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή εκδήλωση της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος, απόψε στις 21:00: https://bit.ly/2QVl0w8
Δείτε εδώ τα βίντεο που επιμελήθηκε η Αρμενική Νεολαία Ελλάδος:

https://fb.watch/53EegxWvoH/

https://fb.watch/53Ef-vP_Uw/