Τη Γενοκτονία των Αρμενίων, αναγνώρισε με δήλωσή του ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, τηρώντας την προεκλογική υπόσχεσή του, ανήμερα της 106ης επετείου της Αρμενικής Γενοκτονίας, στις 24 Απριλίου.

Η σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, για τη δήλωση του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) Τζο Μπάιντεν, είναι ακόλουθη:

Κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, θυμόμαστε τις ζωές όλων εκείνων που πέθαναν στη Γενοκτονία των Αρμενίων της Οθωμανικής περιόδου και δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε ξανά μια τέτοια θηριωδία.

Ξεκινώντας στις 24 Απριλίου 1915, με τη σύλληψη Αρμενίων διανοουμένων και ηγετών της κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη από οθωμανικές αρχές, ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή οδηγήθηκαν σε θάνατο σε μια εκστρατεία εξόντωσης.

Τιμούμε τα θύματα των Meds Yeghern, έτσι ώστε οι φρικαλεότητες  που έγιναν να μην χαθούν ποτέ στην ιστορία. Και θυμόμαστε έτσι ώστε να παραμείνουμε πάντα σε εγρήγορση ενάντια στη διαβρωτική επίδραση του μίσους σε όλες τις μορφές του.

Από αυτούς που επέζησαν, οι περισσότεροι αναγκάστηκαν να βρουν νέα σπίτια και νέες ζωές σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Με δύναμη και ανθεκτικότητα, ο Αρμενικός λαός επέζησε και ανοικοδόμησε την κοινότητά του.

Με τις δεκαετίες οι Αρμένιοι μετανάστες έχουν εμπλουτίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες με αμέτρητους τρόπους, αλλά δεν έχουν ξεχάσει ποτέ την τραγική ιστορία που έφερε τόσους πολλούς από τους προγόνους τους στις ακτές μας.

Τιμούμε την ιστορία τους. Βλέπουμε αυτόν τον πόνο. Επιβεβαιώνουμε την ιστορία. Το κάνουμε αυτό όχι για να κατηγορούμε, αλλά για να διασφαλίσουμε ότι αυτό που συνέβη δεν θα επαναληφθεί ποτέ.

MPAINTEN.TZO.GENOKTONIA.ARMENION.ANAGNORISH.24.4.2021

Διαβάστε πως ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάϊντεν, είχε προειδοποιήσει τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, την Παρασκευή στο πρώτο τηλεφώνημα μου είχε μετά την εκλογή του

http://www.efxinospontos.gr/genoktonia/7159-o-bainten-anefere-ston-erntogan-oti-tha-tin-anagnorisei-ti-genoktonia-ton-armenion?fbclid=IwAR3UaM15GAZA0CV8h25RVYBfD8wxYme5_NhpEV5XbBJkW68kWVUFgUKVMOU