Εκδήλωση με θέμα 19η Μαΐου «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου», «Διεθνής Αναγνώριση - Όχι 'Αλλες Προσφυγιές», ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΔΕΝ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ!, διοργανώνουν οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και με κεντρικούς ομιλητές τον Βλάση Αγτζίδη και τον Θεοδόση Κυριακίδη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ως ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης, η Νομαρχική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ανατολικής Αττικής και οι Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις Αχαρνές διοργανώνουν την Τετάρτη 19.05.2021 και ώρα 20:30 διαδικτυακή εκδήλωση με τη συμμετοχή των Ιστορικών

κ. Βλάση Αγτζίδη και κ. Θεοδόση Κυριακίδη.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Κωνσταντινίδης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας.

Θυμόμαστε, περιγράφουμε και αναλύουμε τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές εστίες και την τραγική απώλεια που στιγμάτισε ένα ολόκληρο Έθνος. 353.000 αθώα θύματα της θηριωδίας που πραγματοποίησε ο τουρκικός εθνικισμός, Νεότουρκων και Κεμαλικών.

Η 19η Μαΐου δεν αφορά μόνο στο παρελθόν, αφορά κυρίως στο παρόν και το μέλλον, γιατί το βάρος της δικαίωσης των θυμάτων αποτελεί την ύψιστη ευθύνη μας, αλλά και το ιστορικό καθήκον. Ευθύνη όλων των Ελλήνων.

Στο δρόμο των Ελλήνων του Πόντου που παρά τη βαρβαρότητα που βίωσαν, κατάφεραν να ξαναστήσουν τις μνήμες, τα ήθη και τα έθιμα του ιστορικού Πόντου, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, συνεχίζουμε.

Στον ενιαίο αγώνα του Ποντιακού Ελληνισμού που συντονισμένα και με κάθε θεμιτό μέσο διεκδικεί τη διεθνή αναγνώριση είμαστε παρόντες.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ανατολικής Αττικής

Ο.Μ. Θρακομακεδόνων – Ολυμπιακού Χωριού

Ο.Μ. Κάτω Αχαρνών

Ο.Μ. Κέντρου Αχαρνών