Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ενημερώνει τους φίλους, τα μέλη, τον Βεροιώτικο λαό και όλους τους συλλόγους του νομού Ημαθίας ότι δεν εκδώσαμε ακόμη το αναμενόμενο δελτίο τύπου που αναγγείλαμε την προηγούμενη εβδομάδα, για τον τόπο και τις λεπτομέρειες διεξαγωγής του μνημόσυνου των γενοκτονημένων  προγόνων μας καθώς αναμένουμε τη σχετική ανακοίνωση από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι με τον Ν. 2193/1994 (Α’ 32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το ΠΔ 99/1994 (Α’ 87) έχει καθοριστεί, με λεπτομέρεια, το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή και ο τρόπος οργάνωσης αυτών.
Οι εκδηλώσεις μνήμης περιλαμβάνουν κατά βάση γενικό σημαιοστολισμό, φωταγώγηση των δημοσίων κτιρίων και των δημοτικών και περιφερειακών καταστημάτων, τέλεση δοξολογιών στις έδρες των περιφερειών και των περιφερειακών ενοτήτων, εκφώνηση ομιλιών κατά τη δοξολογία και κατάθεση στεφάνων στις έδρες των περιφερειών και των περιφερειακών ενοτήτων.
Αυτά  περιμένουμε να γίνουν στην έδρα του νομού μας τη Βέροια, τουλάχιστον φέτος, από την ΠΕ Ημαθίας, καθώς για τυπικούς και λειτουργικούς λόγους ορίζονται οι ΠΕ ως φορείς υλοποίησης των μνημόσυνων ενώ ουσιαστικά το μνημόσυνο γίνεται για τους αδικοχαμένους ποντίους προγόνους μας, όπου συμμετέχουμε όλοι οι ποντιακοί σύλλογοι.
Κάθε άλλο που συνέβη στο παρελθόν αλλά και πιθανόν να συμβεί στο μέλλον είναι πέραν των επιτρεπόμενων ορίων συνεργασίας καθώς σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες τα μνημόσυνα γίνονται στις έδρες των νομών αλλά και στο νομό μας τα μνημόσυνα άλλων συλλόγων (Μικρασιατών, κ.λπ.) γίνονται συνέχεια και μόνο στη Βέροια.
Ευελπιστούμε στην ομαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή μας κατά τα καθοριζόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, εφαρμόζοντας τα προβλεπόμενα από τους νόμους.
Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος, Νικόλαος Τουμπουλίδης
Η Γενική Γραμματέας, Ευαγγελία Τογκουσίδου