Η Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης – Αγίου Δημητρίου – Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα», τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας σε μια λιτή τελετή με έντονη συγκινησιακή φόρτιση, στο μνημείο της Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού, στην ομώνυμη πλατεία, την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021.

Την Επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. κ. Συμεών και παρέστησαν οι Δήμαρχοι Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου και Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, πολλοί αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι και των τριών δήμων, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και λίγα μέλη της χορευτικής ομάδας.

AGIOS.DHMHTRIOS.GENOKTONIA.6.6.2021

Η Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης – Αγίου Δημητρίου – Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα», δεν απέστειλε προσκλήσεις στα μέλη και σε συλλόγους λόγω του επιδημιολογικού κινδύνου και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα, μάσκες, αποστάσεις κ.λ.π.

AGIOS.DHMHTRIOS.GENOKTONIA.XRYSOXOIDOU.RANIA.6.5.20211

Στη σύντομη ομιλία της η Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νέας Σμύρνης – Αγίου Δημητρίου – Παλαιού Φαλήρου «Η Μαύρη Θάλασσα» Ράνια Χρυσοχοΐδου αναφέρθηκε στα νέα ανατριχιαστικά στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως, μέσα και από τουρκικά αρχεία, για τις διαπραχθείσες προσχεδιασμένες φρικαλεότητες σε βάρος των χριστιανικών λαών της Μικράς Ασίας.

Τόνισε την αναγκαιότητα ενδυνάμωσης του αγώνα για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας, όχι μόνο για να δικαιωθούν τα αθώα θύματα, αλλά κυρίως για να ανακοπεί η συνεχιζόμενη γενοκτόνα και ιμπεριαλιστική δράση της Τουρκίας, εντός και εκτός των συνόρων της.

AGIOS.DHMHTRIOS.GENOKTONIA.6.6.2021. 2

Η Ελληνική Πολιτεία πρέπει επιτέλους να πάψει να υποβαθμίζει το Μικρασιατικό Ελληνισμό και να διδάσκει την τρισχιλιετή ιστορία του στα παιδιά μας.

Οφείλει ταυτόχρονα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων πρωτοστατώντας στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.