Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης: «Ιταμή πρόκληση του Ταγίπ Ερντογάν κατά των νεκρών της Γενοκτονίας». Στην αρχαία Ελληνική δραματουργία, στα αθάνατα έργα των Ελλήνων τραγικών, πολύ ισχυρή θέση είχαν οι ανόσιες πράξεις των ανθρώπων ειδικά των αρχόντων για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρών. Η θεϊκή μήνις ήταν τρομερή κατά των θυτών τέτοιας πράξης.

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι ο Τούρκος πρόεδρος Έρτογάν δεν έχει λάβει Ελληνική και μάλιστα Αρχαιοελληνική Παιδεία για να μελετήσει την κατάληξη αυτών που διέπραξαν την φρικαλεότητα της περιύβρισης νεκρών και μάλιστα παντελώς αθώων.

Μη γνωρίζοντας ο Ταγίπ Ερντογάν τα όσα έγραψαν οι Σοφοκλής και Αισχύλος πριν 2500 χρόνια, προχώρησε και όχι για πρώτη φορά σε σκύλευση νεκρών στην Κερασούντα του Πόντου όπου σε προεκλογική του ομιλία την Πέμπτη 04 Μαίου 0223 εξύμνησε τον δολοφόνο Τοπάλ Οσμάν και την συμμορία του εξυβρίζοντας τα αθώα θύματά του, τους Έλληνες του Πόντου που με εντολή Κεμάλ εξοντώθηκαν με τρόπους που η ανθρώπινη φαντασία είναι φτωχή να περιγράψει.

Γερμανός πολιτικός αρχηγός δεν θα μιλούσε ποτέ έτσι για τα θύματα του Ολοκαυτώματος στη Γερμανία.

Καλούμε την Ελλαδική Πολιτεία να καταδικάσει αυτή την ιταμή πρόκληση λίγες μέρες πριν την ιερή Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Κυβέρνηση και όλα τα κόμματα οφείλουν να απαντήσουν σκληρά με σαφήνεια, ακρίβεια και καθολικά στον υβριστή των νεκρών μας. Τίποτε λιγότερο.