Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ποντιακού Κινηματογράφου (International Pontian Film Festival) διοργανώνει το Τμήμα Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας (ΟΠΣΑ), όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρό της, Παναγιώτη Στεφανίδη και τον γραμματέα Νικόλαο Μακρίδη.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Το Τμήμα Νεολαίας της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων της Αυστραλίας με δική τους πρωτοβουλία αλλά, πάντοτε σε συνεργασία και υποστηριζόμενο, από τα τμήματα νεολαίας Ομοσπονδιών, όπως Αμερικής Καναδά, Ευρώπης, Ρωσίας αλλά και την Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας, προέβησαν σε μια πραγματικά μοναδική και πρωτοποριακή παγκόσμια ενέργεια, δηλαδή την δημιουργία ενός Παγκόσμιου Φεστιβάλ Ποντιακού Κινηματογράφου (Ταινιών) (International Pontian Film Festival – I.P.F.F.).

Στόχος είναι να προβληθεί μέσα από μικρού ή μεγάλου μήκους ταινιών ο πλούσιος πολιτισμός των Ελλήνων του Πόντου, αλλά ταυτόχρονα, αυτό να φέρει πιό κοντά ανθρώπους των κοινοτήτων μας παγκοσμίως και να γίνουν μέρος μιας Ιστορικής στιγμής στον Χρόνο.

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχετε κάνει μια ταινία για την Ελληνο - Ποντιακή μας κληρονομιά και πολιτισμό ή φτιάχνετε αυτήν τη στιγμή ή θέλετε να την δημιουργήσετε, σας ενθαρρύνουμε όλους και όλες να υποβάλετε την συμμετοχή σας στο "Παγκόσμιο Ποντιακό Φεστιβάλ Κινηματογράφου".

AFSTRALIA.PAGKOSMIO.PONTIAKO.FESTIBAL.KINHMATOGRAFOY.2020 2

Οι υποβολές συμμετοχής θα μπορούν να κατατεθούν από τις 02 Σεπτεμβρίου έως τις 27 Νοεμβρίου 2020.

Οι Ταινίες που θα συμμετέχουν πρέπει να έχουν διάρκεια από 10 λεπτά έως 45 λεπτά.

Τα θέματα που θα πραγματεύονται θα πρέπει να έχουν σχέση με την ανάδειξη του Ποντιακού Πολιτισμού και της Ποντιακής μας κληρονομιάς.

Στην αίτηση συμμετοχής θα υπάρχουν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και αναλυτικότερα περισσότερες λεπτομέρειες.

Μπορούν να πάρουν μέρος όλοι ανεξαρτήτως χωρίς κανέναν περιορισμό ηλικίας.

Οι προβολές των ταινιών που θα συμμετάσχουν, θα γίνουν διαδικτυακά από τις 17 Δεκεμβρίου έως 19 Δεκεμβρίου και βέβαια όλα θα εξαρτηθούν από τις συμμετοχές.

Στην σελίδα της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων της Αυστραλίας, στο Facebook (Federation of Pontian Associations of Australia - @federation.pontian.associations.australia), έχει αναρτηθεί η εν λόγω εκδήλωση και σε τακτά χρονικά διαστήματα θα ενημερώνεται με περισσότερα στοιχεία – Νέα και λεπτομέρειες.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ευχόμαστε ολόψυχα από καρδιάς Υεϊαν κ’ευλοΐαν».