Διαδικτυακές διαλέξεις για τη διάλεκτο των Ελλήνων του Πόντου, ανοιχτές στο κοινό πραγματοποιεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με ομιλήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Cambridge, κ. Ιωάννα Σιταριδου.

Τις διαδικτυακές διαλέξεις πραγματοποιούν τα Εργαστήρια, Καταγραφής και Διάσωσης της Ποντιακής Διαλέκτου και Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης / Ξένης Γλώσσας, του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, με ομιλήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Cambridge, κ. Ιωάννα Σιταριδου, γνωστή από τις έρευνες της στα ρομέικα του Ευξείνου Πόντου.

Συγκεκριμένα οι διαλέξεις Ιωάννας Σιταρίδου, θα γίνουν τις ακόλουθες ημέρες:

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021, με θέμα «Η συμβολή των ρομέικων της Τουρκίας στην ανασύσταση της διαχρονικής εξέλιξης της ποντιακής».

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, με θέμα «Τα ποντιακά ως μητρική, διασπορική, επαπειλούμενη και γλώσσα πολιτιστικής κληρονομιάς».

Σάββατο 6 Μαρτίου 2021, με θέμα «Τα ρομέικα στην Τουρκία σήμερα ως πεδίο αποτύπωσης των μεθοδολογικών και ιδεολογικών προβλημάτων στην διδασκαλία της ποντιακής».

Διοργανωτές των διαδικτυακών εκδηλώσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, είναι η Μαρία Δημάση (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και ο Ηλίας Κ. Πετρόπουλος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), και γίνονται στα πλαίσια των εργαστηρίων Μελέτης, Καταγραφής και Διάσωσης της Ποντιακής Διαλέκτου και Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινιων Χωρών του ΔΠΘ.

Χορηγός είναι το Δ.Δ.Δ.Π.Μ.Σ. «Ψυχοπαιδαγωγικές, διδακτικές και διαπολιτισμικές προσεγγίσεις στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες».

Την διάλεξη μπορούν να παρακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι/ες στην πλατφόρμα zoom μέσω του συνδέσμου που ακολουθεί, χρησιμοποιώντας τα ονοματεπώνυμά τους και μόνο κατά την εγγραφή:

https://zoom.us/j/94806596214?pwd=N3UvKzdFTkZwbmM1S29Ha2 ozTldFZz09